16 Ocak 2012 Pazartesi

excipial lipo & hydro


 ege denizi kenarında nem bollugunda doğup 23 yıl yaşamış okula gitmiş sonra tee güneydoğulara atanmışsanız kaloriferli evde ( çok şükür ki) yaşıyorsanız cildiniz nemsizlikten kuruluktan halil sezai modunda isyeanlara girer :) kışın elime yüzüme çok krem kullanıyorum ellerim evde sudan domestos vb hijyenik temizleyicilerden de cıkmıyor haliyle aşırı kuruyor bazen kızarıyor. 




bu aralar yüzüm de aşırı kurudu hava ayaz ev iş dışarsı heryer kupkuru. pul pul olmaya başladı cildim şu yazıda bahsettiğim nemlendiricim yetip artıyorken yetmemeye başladı artık. 
ellerime yağlı olan lipoyu , yüzüme de su bazlı olan hydroyu 5 vakit sürmezsem rahat edemiyorum. bugun yves rocherin bir serisini siperiş verdim bu cilt kuruluguma ilaç olacak sanırım gelince yazacağım yazısını.


gelelim sadede
excipial hydro:



  • su bazlı %2 üre içeren yağı cok az olan bir nemlendirici tedavi amaclı kullanılıyor. doktorum yan etkisi yok ama güneşe karsi falan korumaz evde sürüp bolca maske yapabilirsin çok iyi gelir demişti. 
  • sürüyorum tam istediğim performansı alamıyorum cildim öyle böyle kurumadı yani. 
  • ama normal kurudugu zamanlarda gerçekten nemlendirmesi çok güzel hafif su bazlı uygun fiyatlı bir nemlendirici arıyorsanız deneyebilirsiniz beğenmezseniz vucuda kullanırsınız.
  • içeriğindeki üre için bir kac yerde olumsuz bir şeyler okudum ama doktorum üre cildi yumuşatır yeniler zararı olmaz normal bir nemlendiricinin içindeki herşeyi tek tek incelerseniz korkarsınız ama dogru formulle bir araya gelirlerse sıkıntı yok dedi. güvendim :)
  • gözenekleri tıkamıyor sivilce yapmıyor zaten sivilce tedavisinde ilaçların kurutucu etkisine karsı verildiğini okudum.





 excipial lipo:
  •   lipo olanı gerçekten yağlı ellerimdeki kızarıklık için verdi doktorum. ellerimi çok kuru nemsiz hissettiğimde -ki günde bir kac kez demek oluyor bu- ellerime lipo sürüyorum. güzel yumuşatıyor normalde kremler ellerimde yanma yapıyor aşırı kızardıysa ama lipoda öyle bir durum yok.
  • yüze kullanılmaz onu söylemeliyim aşırı yağlı cunku ellere kuru bölgelere vucutta kullanılabilir.






10 yorum:

  1. bu hydro çok nemlendirmiyor bence ya. yüzümde bir ara kullandım kızarıklık falan oldu kuru kuru bilmiyorum ondan mıydı tam ama. ben sevemedim onu. vücuduma sürüp bitirdim.

    YanıtlaSil
  2. bılıyorum yengem kullanıodu bu urunu bende kullanmıstım gercekten bı zararı yok eczanede satılıyor sanırım

    YanıtlaSil
  3. aa bu hydro yu bnde çok merak ediyorum. Bir kaç yerde de okumuştum, hep olumlu yorumlar yapılmış. Fiyatıda çok uygunmuş. Şimdiki nemlendiricim bitince denemeyi düşünüyorum :) güzel bir yazı olmuş. Bir kez daha güzel bir yorum okumak iyi oldu bu krem hakkında :)

    YanıtlaSil
  4. dofa, zarar vermiyor cilde ama en kotu ihtimalle bende şu an oldugu gibi nemlendirmesi yeterli gelmiyor. normalde iyiydi pek kullanmam bunu yüzüme ama banyodan sonra falan güzel nemlendiriyordu.

    biricit, zararsız evet

    uzun ince kıvırcık normal yüz nemlendiricisinin yerini tutmaz da acil durum nemlendiricisi olur bence al bulunsun:)

    YanıtlaSil
  5. Ben de merak ediyorum bunları. Bir ara doktor vermişti bana ama kullanmadım, hem zararsız hem de güzelse alayım madem :)

    YanıtlaSil
  6. postu okuduktan sonra evi araştırdım 2 tane kullanılmamış lipo buldum yaşasınnnn :)) benim için çok faydalı bi post oldu...

    YanıtlaSil
  7. hydroya bayılıyorum..2 kuru bitirdim..

    YanıtlaSil
  8. Bende lipoyu kullanmıştım harika bir krem hatta bir tanıdığım yüzdeki yaralara filan da ii geldiğin söylemişti bilmiyorum ama lipoyu da yüzüme kullandığımda yumuşak pürüssüz bir his oluyo :) ellerde de gayet ii ama bitti benm :( daha da alamadım :((

    YanıtlaSil
  9. Aynı benim gibisin, bende marmara da yaşayıp okuyup sonradan doğu ve güneydoğuda nemsizlikten kuruyanlardanım. Bazen buruşup kuruduğumu hissediyorum içten içe :) Bir öğrencimin elleri soyuluyordu, bununla (hipo) iyileşti.

    YanıtlaSil
  10. ah canım kıyamam sana ben kuruduk buralarda gerçekten iklim kuru çabuk yaşlanıyo cilt ben de çocuklardan farkediyorum yaşlar küçük kırısıkları var göz etrafında yaşlı gibi bazısı :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...