27 Mart 2013 Çarşamba

Rimmel Stay Matte Pudra


 Rimmel London ürünlerine bu aralar sardım.Sabitleyici pudra kullanmak aslında benim için bir lüks. Cildim canı isterse parlar canı istemezse parlamaz,en doğal en hafif geçilmiş pudra bile pul pul olur bazen yüzümde.Tam bir karma T bölgem var yani.Nars in loose pudrasını deneyip essencenin kinden pek bir fark görmeyince kafam iyice karıştı ama cildimin parlayacağını hissettiğim günler için de elimde bir pudram olsun istedim.Alixavienin meşhur pudrası sanki sivilce yaptı yüzüme iki gün üstüste kullansam sivilce çıkıyordu.

Uzattım;sonuç olarak bu pudrayı bir deneyeyim dedim.
 

Nesini sevdim?
  • Yapısı ince ve ciltte az uygulandığında transparan bir pudra kadar doğal duruyor.Ama ikinci üçüncü kat geçeyim kapatıcı olsun derseniz bence uygun olmaz ozaman cakey durabilir.
  • İddiası zaten 5 saate kadar matlık benim cildimde de uzun süre kalabiliyor ama cildi gerçekten yağlı olanları tatmin etmeyecektir.
  • Gözenek sıkıntım yok ama bb krem üstüne geçildiğinde güzel bir duruşu var.Tam bir matlık sağlamıyor dediğim gibi transparana yakın.Ben de o mantıkla bakıyorum. 
  • NW25 rengime 006 rengi uydu biraz sarı bulsam da ambalajda ciltte bütünleşiyor.
 Nesini Sevmedim?
  • Ambalajı kötü.Tasarım olarak sade ama kullanışlılık açısından gerçekten kötü.Kapağı çantaya atıldığında açılabilir,bantlı kalsın diye kenarındaki bantı çıkarmadığım için her seferinde alttaki resimde gördüğünüz gibi pudrayı çiziyorum :)
Tekrar alır mıyım?
  • Ben bunu bitirene kadar kesin daha iyi bir şeyler bulurum almam sanırım.
Siz ne tarz pudralar kullanıyorsunuz? Pudrada kapatıcılık arıyor musunuz? Yoksa sabitlesin ve matlaştırsın yeter mi? Loose pudra mı yoksa compact mı? 

23 yorum:

  1. Transparan pudralarda loose seviyorum ben. Uygulaması çok zor ve çantada taşıması imkansız olsa da...

    Compact pudralarda ise favorim yine hafif yapılı olanlar. MAC Select Sheer çok başarılı.

    Fakat, La Roche Posay'den yeni gelen Toleraine Teint Compact'ı, kapatıcı pudra sayılmasına karşın çok çok başarılı buldum. Asla cakey durmadığı gibi (bende en azından) çok doğal ve fondötenin bitişini bozmayan bir duruşu var.

    Öperim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. la roche yi bende cok merak ediyorum sende gördüğümden beri ama sanırım önce fondotenine bi şans veririm

      Sil
  2. toz pudra asla kullanamıyorum tercihim her zaman sıkıştırılmış pudralar oluyor.
    cildim karma sadece yazın t bölgemde parlama oluyor.
    ben hem sabitlesin, hemde azıcık matlaştırsın hemde bazen tek başına kullanabileyim azıcık kapatıcılığı olsun istiyorum.
    sanırım çok şey istiyorum bu aradıklarım mac msf'de var elimdeki pudralar bitince msf alacağım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) alixavien i kullandım mac e dupe gosteriyorlar ya,cok basarılı bulmuyorum son zamanlarda.
      mac i denesem fena olmaz aslında benim de cildim seninki gibi

      Sil
  3. yanımda taşımak içim dibinde kalmış pudraları kazıyıp minik bir kutuya koyuyorum biraz zor oluyor ama bütün bir kutuyu taşıyıp ziyan etme kokusundan daha iyi..

    YanıtlaSil
  4. Normalde Loose Pudram öncelikli olsa da bende bu ürünü almıştım. Aslında arada sırada kullanıyorum çok kötü diyemem ama BB Kremlerle daha mutluyum. Birde mimik bölgelerimde çizgi çizgi oluyo birazcık fazla sürünce onu da ekleyim ......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kimleri görüyorum :)
      evet bol kaçırınca kötü duruyor bende de pul pul oldu
      ugra bana arada kuzum
      öptüm :)

      Sil
    2. :)))) Ben hep uğruyorum aslındada sesim çıkmıyo diyelim :)
      Pudra ya gelince kötü olmasına katlanırımda o çizgiler olduğunda sevgili L. "O ne oyle yine yüzüne ne sürdün yaşlı teyzelere beziyosun şu çizgiliri bak" diye bi laf söylüyo çok canım sıkılıyo :))) O yüzden o hepimizin aradığı mükemmel pudrayı bulduğunda mutlaka haber ver ;) de sevgili L.'nin sinir bdzucu yorumlarından kurtuluyum
      Çok öpüyorum canım benim :********

      Sil
    3. hahha :) bende de allık düşmanı var hem allık sever hem ne sürdün yüzüne çamur gibi( bronzsa) heidi gibi olmuş (pembeyse) elimi az tutunca hiç belli olmuyor ikimiz de rahat ediyoruz artık napalım :)

      Sil
  5. makyajda en sevdigim sey :Pudralar :-) loose powderlara bayiliyorum.bu urun bendede var cildim yagli iki saat ancak dayaniyo. nars loose powderi denedim ve hayatimin pudrasi kedinlikle:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yağlı ciltlere dayanmayacagını tahmin etmiştim bende bile az duruyor çünkü:)

      Sil
  6. Essense in pudrasindan memnun kalmismiydin? Burdaki gratislerde essence urununu bulamiyorun jel eyelinerini falan denemeyi cok istemistim ama malesef :( the balm in sexy mama si cok guzelmis tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemiştim normal bir sabitleme pudrası mat duruslu
      sexy mama yı denemedim ne zaman almak istesem olmuyor gratiste :)
      essence online da satılıyor buycosmoda mesela göz atmak istersen;)

      Sil
  7. Ben bu pudrayı kullanmayı başaramadım hiç:( ne yapsam cakey oldu. Ve böyle bi cansız tuhaf durdu tenim tabi bunun benim tenimin çok nemsiz olmasıyla da alakası vardır muhakkak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cilt nemsizse malesef öyle duruyor bende de oluyor cildim kuruysa

      Sil
  8. Seviyorum ben sabitleme pudralarını ^^
    Bende 3W Clinic'in var, ben ondan çok memnunum ^^

    YanıtlaSil
  9. Ben de bu pudrayı kullanıyorum, ambalajı evet sorun kesinlikle katılıyorum ama onun dışında pek de makyaj yapmayan biri olarak bana yetiyor...

    YanıtlaSil
  10. Pudra benim vazgeçilmezim :)Compact pudra kullanmayı seviyorum ben.Ama sabitleme pudrası değil kapatıcılığı orta yada yüksek olacak.Dior'un Nude serisini kullanıyorum şuan.Yedekte de Estee Lauder var.Estee nin kapatıcılığı Dior'dan yoğun.Diorda kapatıcılığı yüksek olan Pudra Forever serisiymiş ama onu hiç kullanmadım.Dior da renk daha kısıtlı sanki ama Este Lauder da daha çok seçenek var gibi geldi bana :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kapstıcı pudrada malesef aradıgımı bulamadım yağlı olmasına ragmen T bölgem pullanma oluyor çözemedim :(

      Sil
  11. Bendede bu pudra sivilce yaptı malesef ki cildim yağlı karma arasıdır internette çok olumlu yorumlar okumuştum.Hatta baya bi kullanmaya çalıştım verdiği kapatıcılık falan güzeldi ama yok cildimle anlaşamadılar.:)bloguma beklerim sevgiler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...