23 Mart 2013 Cumartesi

Kozmetik Dışı: Dukan Dukan Dukan


Merhaba
Konu dışı ve kişisel yazılar yazmak aslında bana göre değil ama bu konuda bir yerlere bir şeyler yazmam lazımdı;blogum ve okuyucularım kendimi en yakın ve en sorumluluk hissedeceğim adres diye düşündüm.

Bugun Atak evremin ilk günü ve haftalık veya on günde bir bu yazıları yazmayı düşünüyorum.Önce bir blog mu açsam kozmetik blogumu işin içine hiç karıştırmayıp dedim ama cok yazacak bir şeyim yok ve dukan yemek tarifleri ve güzel bilgiler içeren çok hoş bloglar var. Bir kaç tanesinden de bahsedeceğim.

Önce kendimden bahsedeyim biraz;
168 boyunda normal zamanlarda 62 63 kiloda seyreden bir insanım.Yesem de almazdım az spor yapsam 60 59 a düşen bir bünyem vardı. İdeal kilomun 59 oldugu düşünülürse kolay olacak işim diyorum.
Şu anki kilom ise malesef 66.6.Güneydoğuda zorunlu hizmetimizin artık son aylarındayız.Güvenlik denediyle yürüyüş yasak oldugu için eve bir bisiklet almama rağmen bu kiloyu gördüm.

Bir dezavantajım da kendimi pek bir beğenmem :) Çevremdekilerin de "çok iyisin böyle,sen güzelsin böyle ne diyeti,harika görünüyorsun" gibi motivasyonları sağolsun diyet yapma isteğimi azaltıyordu.
Aileleri zaten hiç söylemiyorum " oralarda ne sıkıntılar yaşıyorsunuz yiyin için gençsiniz,aman yavrum kilo verme hasta olursun oralarda" motivasyonları da tuz biber :)

En önce kendim için o 7.6 kilo gitmeli.

Neden Dukan?
  • Ben sebze ve meyve sevmem tam bir yumurta ve et süt ürünleri insanıyım.Daha önce 64 kiloda gittiğim diyetisyen az yağlı bir beslenme programı hazırlamıştı kahvaltı dışında ekmek yemeyen ben diyetisyenin verdiklerini bir gün içinde yiyememiştim.Günde 5 dilim tam tahıllı ekmek yazmıştı ve zorluyordum kendimi yemek için. Sonuç;gram bile veremeden bir ay sonra diyeti bırakmıştım. Diyetisyenimin verdiği liste esnetilebiliyordu. Yani bana kurallı da gelmiyordu sevmiyordum yapmayı.
  • Dukan bana o açıdan uygun sadece salata ve patates konusunda zorlanacağım. Salata seyirde yasak değil tabii ki ama patates ve mısır konusunda çok üzgünüm:)Kurallı ve önceden ne yiyeceğimi bildiğim için zorlanmam diye düşünüyorum.
  • Eşim 3 yıldır ağırlık çalışıyor ve zaten protein agırlıklı bir beslenmesi var yağı azaltma konusunda destekçim et ve süt ürünleri konusunda ise onda bir değişiklik olmayacak yani. Yoksa ikimize ayrı ayrı yemekler bizi çalışma temposuyla yorardı.
  • Sağlıklı besleniyorsun normalde de madem neden kilo veremiyorsun kozmetikD? Benim zaafim cocuk gibi abur cuburlar. Çay içmeyi çok severim tabi o çaylar boş içilmez. Eşim de gece nöbetlerine gidince gelsin diziler filmler tabii onlarda bir şeyler atıştırmadan izlenmez.Mutfak işlerini de çok seviyorum yeni tarfiler tatlılar pasta börek yapmayı hobi olarak görüyorum. Canım sıkılsa mutfağa girip bir şeyler yapıyorum. Yiyoruz haliyle. Nasıl 100 kilo olmadım ona şaşıyorum burda geçen 3 yılda. 
  • İtiraflarımı yaptıktan sonra bir itiraf daha yapayım. İki yıl önce bir dukan denememiz oldu eşimle.3 Gün atak yaptık çok iyi gidiyorduk sevmiştik dukanı ama atak döneminde kendini yoracak agır aktivitelerden kaçınmak gerektiğini atlamışız. Eşim spor salonuna gitti ve 1.5 saat agırlık çalıştı.Geldiğinde resmen fenalaştı,tansiyonu düştü kolları uyuştu,konuşamadı bir süre.Gidip hemen tatlılara boğduk kendimizi çünkü dukandan ödümüz kopmuştu. Bir süre Dukana söylenip ne saçma bir iş yağtıgımızı düşünüp acı gerçekle yüzleştik.Hata bizdeydi:)
  • Yan etkilerinden ise korkmuyorum zira vucudumda şu an mevcut yağların daha çok zararı var bana zaten yeterince dikkatli uygulanırsa spor ve bol su eksik edilmezse yan etkileri minimuma indirgeniyor.
  • Bu süreçte yardım alacağım sitelerin başında Dukan Diyeti Tariflerim geliyor.Dukan-ing ise inanılmaz bir motivasyon kaynagı,insanların kilo verip nasıl gençleştiğini ve harika göründüklerini kendiniz de görebilirsiniz.
Bu konuda Yazmasam olmazdı o yüzden ne işi var bu yazının kozmetikdeneyimlerin de demeyin lütfen.Sonuçta güzel görünmek de bizim alanımıza giriyor :) 
Kitabı da okuyorum hala ama internette de çok güzel bilgiler var tek başına kitap yetmiyor.
Beslenme stilime de uyan bu diyette beni yalnız bırakmayın lütfen-ki size karşı da sorumluluk hissedeyim :)

20 yorum:

  1. bende bir kaç kere denedim ama maalesef eşimle ayrı yemekler yemek zorunda kaldığımızdan yarısında bıraktım.. takipçinim bu konuda :D yaparsın ben inanıyorum sana! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım cok sağol eşim protein aldıgı için sürekli sıkıntı olmaz diye düşünüyorum bakalım süreçte nasıl olacak makarna makarna diye tutturursa ve ben çok yorgun olursam kendime bişiler hazırlamaya üşenirsem gibi sorular var kafamda ... bekleyip göreceğim :)

      Sil
  2. dukan bana çok zor gelmişti ama seni sıkıp takipteyim biliosun bende 2 haftadır otla besleniorum resmen :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım seni takip ediyorum ama senin yediğin sebze ot falan ben doymam sinirlenirim gider abur cubur yerim :D
      bana dukan kolay geliyor bakalım nasıl olacak ben de meraktayım :D

      Sil
  3. ben de deneyeyim diye heves ettim yulaf kepeği falan da aldım ama kırmızı et yemeyen insanım. sonuç olarak başlayamadım. böbrekleri de kötü etkiliyormuş diyorlar ondan da korktum. hadi sana başarılar. belki sonra ben de denerim tekrardan. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. et yemiyorsan zor canım tavuktan tiksinir insan bi süre sonra çünkü
      ben tam dukanlıkım et süt yumurta tavuk zaten ana besin maddelerim bir de çok su içiyorum günlük 2.5 3 litre kadar böbreklere sıkıntı olmaz inşallah

      Sil
  4. benimde fazladan bi 6-7 kilom var ömrümde hiç 53 ün üstüne çıkmamıştım normalde hep kilom 49-50 arası değişiyordu şuan 57 kiloyum bu kış bunu becerdim yani bende senle birlikte başlayacağım ama dukan diyetini yapabilcğimi sanmıyorum bn daha çok yediklerime dikkat edip spora ağırlık vericem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana da kolay gelsin umarım çabucak verir ve kurtuluruz :)
      gelişmeleri yazarsan sevinirim
      sevgiler

      Sil
    2. seve seve yazarım benimde sorumluluk hissetmem gerekiyor yani birilerine hesap verirsem sanki bu işi daha çok ciddiye alırım gibi geliyor:)

      Sil
    3. benim de yazma amacım o cevremdekiler objektif olmuyor :)

      Sil
    4. seninde benim gibi öyle aman aman fazla bir kilon olmadığı için etrafımızdakiler gerçektende bişeyin yok böyle iyisin napcan zayıflayıp tarzında konuşuyolar ama kendi adıma söyliyim onlara inanırsam ben bu tartıda 57 deil 100ü bile görürüm valla :)

      Sil
    5. haklısın ben de aynı şekilde çevreden hep olumsuz destek var fazlan yok diye,gerçekten 62 yken giydiğim kıyafetleri giyiyorum vucudumda belli olmuyor kilo ben hissediyorum.
      takılmamak lazım durmak yok :D

      Sil
  5. Kilo vermek isteyenlerin gerçekten uygulaması gereken diyettir. Kendisi ile 5 ayda 20 kilo verdim.. 6 aydır yapmıyorum 6 kilosunu geri aldım ama hata bende baya yedim yani:) Geri dönüş yapak biraz zor oluyor ama geri kalan fazlalıklarımdan kurtulmak için tekrar başlayacağım. Siz başlamışken aslında bende başlasam fena olmaz..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu duyduguma cok sevindim cunku basaranlar gerçekten motive ediyor beni
      gelişmeleri yazarsanız sevinirim
      kiloyu korumak da önemli ben verip nasılsa zayıfım artık diyerek yersem o kötu:)

      Sil
  6. Canımmm öncelikle kolay gelsin ,buraya yazmaklada çok iyi yapmıssın paylasmak birilerinin bilmesi insana sorumluluk veriyor ki sen istersen başarırsın martın sonundayız haziran basına kadarmı yapıcaksın peki,bende amelıyattan sonra karar verdım temelli hayat boyu saglıklı yasama yenı topladım kendimi bende pazartesı baslıcam,hergun ne yedıgını yazarmısın bıtanemm senle bende baslayımm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım yazarım twitterdan tabii ki umarım yapabilirim 25 mayıs son diyor seyirde sonra verirsem tabii güçlendirmesi var :)

      Sil
  7. Ben Dukanla 8 kilo verdim ancak böbreklerim rahatsızlandı dikkat etmenizi öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim bol su içmeye çalışıyorum sizin içtiğiniz su ne kadardı öğrenebilirmiyim?

      Sil
  8. dukan diyeti bana göre kendinizi çok fazla zorlamanızı gerektiren bir diyet.yapmamanızı tavsiye ederim.önce kendinizi hayatınızdan bazı şeyleri eksiltmeye hazırlayın.mesela ben ekmeği hayatımdan çıkardım,kola ve meyva suyularını bir senedir içmiyorum,abur cubur çok nadir yiyorum.fastfood asla yemiyorum.makarnayı ve pilavı haftada bir yiyorum daha çok baklagil yemeyi tercih ediyorum karbonhidrat alımı için.haftada en az 4 kez spor yapıyorum yarım saat.bol bol su içiyorum.tek kötü alışkanlığım kahve :) ve çikolata ne yazık ki:) uzun lafın kısası hayat tarzınızı değiştirmeniz gerek.bu tarz dönemlik diyetler inanın çözüm değil.verdiklerinizi misli ile geri almanız olası.ayrıca dukan diyeti yaparken gerçekten illallah diyorsunuz bir çok şeyi hayatımdan çıkarmış biri olarak bana bile zor geldi.irade herşeyden önemli başarılar diliyorum size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiyeleriniz için teşekkür ederim
      sağlam bir iradeye sahipmişsiniz
      benim yeme düzenime yakın bir diyet oldugu için biraz da o abur cubur ve fastfood u hayatımdan cıkaramadığım için kurallı bir şeyler yapmak istedim
      yoksa haftada bir den bişi olmaz mantıgıyla ben cok esnetiyorum
      7kiloyu verdikten sonra koruma evresiyle de umarım kalıcı vermiş olurum

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...