31 Mart 2013 Pazar

Kozmetik Dışı: Dukan 1.hafta sonu


Geçen hafta sonu ani bir kararla Dukan diyetine başlamıştım.Başlangıç yazımı burdan okuyabilirsiniz.Devam ediyorum hatta bir özsüt bir de kokoreç imtihanım oldu hiç taviz vermeden devam :)

İlk haftamın nasıl geçtiğini anlatayım size.

Önce en önemli konu kaç gram gitti ondan bahsedeyim de motivasyonum bozulmasın :)
66.6 ile başlamıştım 3 gün atak sonucu 65.4 e düştüm.Atılan elbette su ama ne hikmetse o suyu daha önce hiç atamamıştım. Şu an 64.6 gösteriyor tartım. 2000gr gitmiş yani ilk haftada.Gidip vucut kitle endeksimi falan ölçtürmek lazım bir AVM de onu denesem de ayagımda topuklularla boyumu yanlış hesaplayınca pek sağlıklı bir sonuç alamadım.

Yüzümden biraz gittiğini ben de cevremdekiler de farkediyor en tombiş yerim zaten yüzüm.Ayrıca cildim inanılmaz parlak ve güzel.İçtiğim sular,yeşil çaylar ve yağsız beslenme sonucu olduğunu düşünüyorum

Çalışma temposuyla Dukan beni zorladı mı? Biraz evet biraz hayır. Sabahları kesin kaşarlı tost yerdim simit poğaca gibi ek atıştırmalıklar da olurdu zaman zaman.Pratik evet ama en çok kiloyu yapan da bunlar.Ayrıca Batmanın ilçesinde görevdeyiz hijyen konusunda standartlar çok çok düşük.Bu yüzden çok iyi oldu artık ağzıma lokma koymuyorum.

Akşam çaylarında (kilo vermemi engelleyen buydu zaten) çayın yanına yediğim kekler çerezler ise bitti.

Çok acıktığım kan şekerimin düştüğü anlar en zorlandığım anlar.Bir de ben acıkmıyorum,bir süre tok kalıyorum sonra acıkmak yerine mide bulantısı ve halsizlik başlıyor,o huysuz hal üstüme çökmeden bir şeyler yersem durumu kurtarıyorum yoksa huysuzluk uzun süre üstümde kalıyor.
Bu sebepten atıştırmalık dukan tarifleri bulunduruyorum hazırda bir kez yapınca 2 3 gün idare ediyor.Okula kahvaltı için de bunlardan götürüyorum.

Saf protein günleri biraz bıktırsa da daha önce burun kıvırdığım sebzeleri çok çok özlüyorum.Sebze+protein günleri gerçekten harika gidiyor.Değişik tarifler deniyorum ve sebzeyi çok severek yiyorum. Sevgili Simla nın Blogu ise en büyük yardımcım.Her bir tarifi bir kere denesem bile bitiremem. Sıkılmamak çok önemli bu diyette her gün haşlama et yumurta mantıgıyla 2 gün zor dayanırdım.

Eşim de var tabi bu süreçte işin içinde o da bir kilo verdi benimle kıyamadım arada ona özel bol kalorili yemekler yaptım ama napsın uyuyor bana ister istemez.Akşam çaylarında ilk günler "şimdi hiç mi fındık yemicen,şundan biraz ye"ler olsa da artık bitti.

Tatlandırıcı konusunda malesef pek şanslı değilim.Stevya aldım ama tadından hiç hoşlanmadım.Hayattan soğutmak üzere beni,her gün yemiyorum ama atıştırmalık şeyleri yaparken kullanıyorum.Arada kullanılmak üzere bulunuyor.

Bu haftalık bu kadar haftaya yine bir kilo bildirimi yaparım sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım ama tecrübem kısıtlı haliyle daha 1. haftam :)

12 yorum:

  1. en zor kısmı atlatmışsın ama değil mi? bundan sonrası daha kolay gelir. süt tozu falan kullanıyor musun? tarifler genelde süt tozu+tatlandırıcı şeklinde gidiyor ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. atağı atlattım ama 1 gün atak gibi yine 1gün sebzeli..süt tozu da aldım kullanıyorum her gün yapmıyorum ama tatlandırıcıyı sevemedim.
      normal yemek yiyorum tuzlu tariflerle aram daha iyi

      Sil
  2. hoş bir tesadüf. ben de dukana 2 sene sonra tekrar başladım. bugün 4. günüm. 3 gün atak sürdü. bugün nihayet sebzelere geçtim. kahvaltıda domates yiyebilmek ne kadar müthiş bir şeymiş :D ben 65 kilo ile başladım ve şu an 62.4 gösteriyor tartım. Simla'nın sitesi olmasaydı gerçekten ben de bunu başaramazdım çünkü 2 yıl önce yulaf kepeği dediğimiz şey bambaşka saman gibi birşeydi. yemeyi bırak, aklıma geldikçe bile midem bulanıyordu. şimdi ise ekmekler, kekler, tatlılar.. her şey leziz oluyor :D ben ekmeksiz et ve yumurta yiyemeyen birisiyim ve en çok onda zorlanıyordum. ama mikrodalga ekmeği sağolsun en büyük kurtarıcım oldu. hedef kilom 55-56
    hatta birazdan bir tatlı tarifi seçip onu deneyeceğim =) bu arada ben de 1+1 yöntemine göre devam etme kararı aldım. ikimize de kolay gelsin diyorum. sakın yılma. burda hem sana destek veriyoruz hem de senden destek alıyoruz çünkü =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok sevindim yorum yazdıgına kilolarımız yakınmış ne güzel :)
      aynen ben de başarısız bir deneme yaptım geçen yıl bu yıl çeşit bol tarifler deniyorum eğlenceli geçiyor.
      ben de 1+1 yapıyorum haydi bakalım kolay gelsin :)haberlerini bekliyorum haftaya yeniden yaz gelişmeleri lütfen

      Sil
  3. tamam anlaştık. haftaya yine bildiriyorum neler olup bittiğini =)şimdi ufak bi alışveriş yapmak istiyorum. aromaları duymuşsundur, onları denemek istiyorum. hatta haftaya nasıl olduklarını da yazarım eğer hemen gönderirlerse. tereyağı, bal ve çikolata aromasını özellikle favorim yaptım şimdiden =) sen de haberlerini esirgeme lütfen =)

    YanıtlaSil
  4. aromalardan kaymak ve tereyağı aldım ama gurmenet müşteri hizmetleri konusunda canımı sıktı. aromalar dokulmustu gelene kadar bildirdiğimde de dokulmemesi lazım dediler sadece.
    vanilya da almak istiyordum ama markette bulurum diye almadım.
    salep aldım bir de dondurma yapacagım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa üzüldüm bak. telafi etmeleri ya da en başından düzgün paketlemeleri gerekiyordu. umarım benimkiler düzgün gelir. marketlerde de sadece dr oetker'in minik aromaları var. o da ancak 3 çeşit :( en azından benin bulabildiğim.. neyse gelsin de bi deneyelim bakalım =)az önce de brownie intense tarfini yaptım ama hiç güzel olmadı ilk defa :D jelatin olmadığı için koyamadım o yüzden oldu sanırım :D

      Sil
    2. onu duymamıstım ben de süt dilimi yapacagım jelatinim gelsin de :))

      Sil
  5. Canım tatlandırıcı olarak splenda'yı öneririm.
    Migros'larda toz olarakta satılıyor hatta onunla kek falanda yapabilirsin.:)
    Bende diyette olan bir insan evladıyım ama diyetle kilo zor veren biri olduğum için haftanın 3-4 günüde spora gidiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. migroslarda bulamadım hatta hiç bulamadım splendayı
      stevya nın hafif bi tadı var hiç hoşuma gitmedi
      senin de umarım gidiyordur kilolar :)

      Sil
  6. bende cok uzun zamandir bu rejimi uyguladim ve uzun zamandir arastirdim.Malesef bu diyeti pek öneremiyecegim yani eksisi var ama artisida var.Fakat suan dünyaca iyi sonunclar almis meshur bir diyet uyguluyorum "weight watchers" (türkiyede yok suan sanirim) blogumda detaili bahsetmek istiyorum.Yani katilmak isteyenler varsa buyursunlar :) 97% iyi sonunclar almis bir diyet.....

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onu hiç bilmiyorum yazarsan okumak isterim

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...