19 Ocak 2012 Perşembe

far bazı - DIY


Far bazı eminim sürekli göz makyajı yapanlar için çok gerekli bir üründür. Ben göz makyajında acık renkler kullandığım için pek ihtiyac duymamıştım  sanırım deneyip görmem gerekiyormuş nasıl bir ihtiyaç olduğunu anlamam için.
 


Geçenlerde youtube ta gezerken how to make home made eyeshadow primer  diye bir kaç video izledim yabancı bayanlar yapmış cok da memnun kalmışlar high-end markalarla kıyaslamışlar hatta.  

Minik bir kavanoz bulunca da deneyeyim dedim. Ben de yaptım. Hiç far bazı kullanmamış oldugum için kıyaslamasını ben yapamayacağım ama memnun kaldıgımı söyleyebilirim.
 



Hatta acık renkli farlarda böyle büyük fark yaratacağını bilsem cok önceden kullanırdım. Sabah sürdüğüm normalde belli belirsin duran far baz ile bütün rengini göz kapagıma verdi. Okuldan sonra alışverişe gittik akşam 7 8 gibi göz kapagımda birikme bile olmadan sabah sürdüğüm far oldugu gibi duruyordu.  Demek neymiş far bazı bir gereklilikmiş. Belki ilerde bir baz alırım belki kendiminkini yapmaya devam ederim bilmiyorum ama baz kullanmaya devam edeceğim.
 


kapatıcı ya da blending fırçasıyla uygulayabilirsiniz


Nasıl yaptım adım adım:
•    Kuçuk bir kap içine yogun kıvamli bir krem koydum–body butter kullanıyor genelde internette- ben neutrogena vucut losyonunu kullandım losyon dese de ambalajında body butter a yakın koyu kıvamlı bir krem.







•    Kullandığınız kremin yarısı ölçüsünde fondoten ya da göz altı kapatıcısı ya da renkli nemlendirici koyuyorsunuz. Ben teint miracle fondoten kullandım. 


üçünden birini kullanabilirsiniz

•    Son adımda da az miktar pudra koyuyorsunuz. Ben kremin çeyrek oranında yani fondotenin yarısı kadar pudra koydum flormar compact kullandım. İyice ezip kabın içinde karıştırdım hepsini.
•    Far bazınız hazır 

23 yorum:

  1. aa çok ilginç:))sasırdım gerçekten, tebrikler=)

    YanıtlaSil
  2. postu okudum ve hemen youtube den bikaç video izledim çok güzel bir fikir gerçekten de :) acilen minik bi kavanoz bulup ben de deneyeceğim,sağolun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. köpük farım vardı artık kendisi çöpte kavanozu baz kavanozu :) çekmecenin derinliklerine inin derim :)

      Sil
    2. bugün yaptım kendi far bazımı içine biraz da pastel magic touch un ışıltılı pudrasından kattım ve beklediğimden iyi oldu sonuç :)

      Sil
    3. İsiltili bazlar da var ya. Seri uretime gecebiliriz ;-)

      Sil
  3. ben de en kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  4. bak kendimizde yapabildigimizi ilk kez okuyorum, ne güzelmis : D Bir gün almak istersen sana mutlaka Artdeco far bazini tavsiye ederim! : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim tavsiyen için canım dadanırsam baza alırım :)

      Sil
  5. Çok yaratıcı. Daha önce ben de bildiğimiz el kreminin far bazı niyetine kullanıldığını okumuştum. Ama bu çok başarılı. Ben de far bazı niyetine krem farlardan kullanıyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kremle far bazi gibi rengini verdirecektir farin ama pudra sabitleyen sey sanirim

      Sil
    2. yapması çok kolay bende deneyeceğim, özellikle gece makyajlarında mutluka far bazı kullanmak lazım

      Sil
    3. dene bakalım canım :) aydınlatıcıyı yapamazsam ben sana sipariş vereceğim ;)

      Sil
  6. ben bu tarz bi yöntemi tamamen kendi uydurmamla gerçekleştirdim :D
    koyu kıvamlı babor güneş kremimi kullanmadığım bir fondötenle karıştırdım mis gibi renkli nemlendirici oldu hem de 30 spf li :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Super bi yontem yaratici fikirlere bayiliyorum :)

      Sil
  7. Çok güzel bir yöntem bu, çok işlevsel. Fakat merak ettiğim bir şey var. El kremi, güneş koruyucu yüz kremleri göze sürülen maddeler değil. El kremi yağ butoncukları yapabilirken, güneş koruyucular kırışıklara ve alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir.
    Göze sürülmemesi gereken maddeleri içerik olarak kullanmak doğru mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşunuza gitmediyse yapmazsınız ben de yapıp satışa sunmuyorum bunları kendim kullanıyorum beğenmezsem kullanmıyorum

      Sil
    2. Tamamen art niyetsiz, fikir alışverişi yapmak ve yanlış düşnüyorsam öğrenmek için sordum. Blogları da asla o gözle okumam zaten, amacı kıskançlık yapmak, ağız dalaşına girmek değil çünkü, fikir alışverişi.
      Ne kadar da hazırsınız muhalif bir şey duyduğunuz anda "istemezsen yapma, beğenmezsen okuma." tavrına girip ters olmaya.

      Sil
    3. kırdıysam üzgünüm ama bazen öyle yorumlar alıyorum ki.. ama cevabım böyle de olmuyor onlara.
      eleştiriye açığım zaten yorumunuzu yayınlamazdım aksi olsa. dediğimde de art niyet yok inanın kendi kendime yaptıgım bir şey dediklerinizin doğrulugunu ve çogu kozmetik üründeki halihazırda bulunan zararlı maddelerin sonuclarını da vucut kremini ya da fondoteni göz üstüne kullandıgında yan etkisi olabileceğini ben de biliyorum. dediğim gibi tercihinizdir/tercihimdir ben yapmışımdır siz istemezsiniz yapmazsınız.
      beğenmezsen okuma tarzı bir cevap değildi gerçekten :(

      Sil
  8. Gerçekten sizi anlıyorum. Çünkü hakikaten insanlar işi gücü bırakıp o blogger a ne desem, diğerine nasıl laf soksam, videosunu nasıl dislike etsem derdinde. Bunlar insanların hobisi ve okuyan bunu anlayamıyor kendi hırslarına kapılıp, sizi sanki sahtekarmışsınız gibi itham ediyor. Bunları bildiğim ve sizi bu konuda çok haklı gördüğüm için de bu tip biriymişim gibi muamele görmek hoşuma gitmedi, siz de kusura bakmayın :)

    Bunu da şu yüzden sordum, daha önce evde baz yapmayı hiç düşünmemiştim. MUA'lardan hep fondötenleri göz çevrenize asla sürmeyin uyarısını da duyuyorum, el kremi vs. de dediğim gibi. Acaba diyorum yalnızca nemlendirme özelliği olan ucuz bir göz kremiyle concealer mı karıştırsak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özür dilerim canım ya ilkkez böyle bir yorum yazdım biraz fevri olup o da size denggeldi :(
      canım aslında en iyisi gidip bir far bazı almak ben paintpot aldım :) bu da işe yarıyor ama sizin dediğiniz gibi olursa cizgilenir kapatıcı bir tek başına cizgileniyor göz kremiyle daha cok cizgilenir. pudra eklemesi olursa içinde belki daha iyi olur ama fondotenin de cizgilenmemeye katkısı var bence.

      Sil
    2. Estağfurullah, sizi twitterda da takip ediyorum, bu üslupta biri olmadığınızı biliyorum zaten :)
      Hmm evet bu sefer de aşırı nemli bir şey olursa. O zaman hiç üşenmeyip bir far bazı alayım ben.
      Aşırı beyaz bir insanım da, bazların renkleri beni hep korkuttu, denemedim bile o yüzden. Ben concealer kullanıyorum baz niyetine. Bir araştırayım.
      Çok teşekkürler :)

      Sil
    3. kapatıcı bende birikme yapıyor fena halde göz üstüne sürersem..
      paintpot da yapıyor ama cok az..
      too faced in bazı iyi
      rival de loopun da iyi diyorlar

      Sil
  9. Çok güzel fikir!!! Mutlaka deneyeceğim!!! :)

    http://makyajmanya.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...