21 Ocak 2012 Cumartesi

DIY - saç bakım maskesi

Saçlarım için arada yaptığım bakım maskesini sizlerle paylaşmak istedim.   




*yazıma başlamadan öncelikle şunu söylemek istiyorum evigen, bemiks ve bepanthen cilt doktorunun saç bakımında eşime ve bana tavsiye ettiği bir üçlü. Doğal maddeler veya kozmetik ürünler de olsa ben burada kendi tecrübelerimden bahsediyorum. Resimde gördükleriniz arasında doğal ürünler ve ilaç sayılan kimyasal maddeler var. bu maske "benim" kullanıp memnun kaldığım bir maske.sizde aynı etkiyi yapmayabilir, herhangi birşeye alerjiniz olabilir evde denemenizin sorumluluğu tamamen size aittir. yan etkisi olmayan doktor tavsiyeli bir karışım dahi olsa , bu blog tamamen kişisel tecrübelerden de oluşsa, okuyan herkesin bunun farkında olarak okuması da gerekse bu uyarıyı yapma ihtiyacı duydum.


şimdi yazıma geçebilirim. haftada bir bu maskeyi uyguladığımda harika sonuçlar elde ediyorum bazen üşensem de sık sık saçlarıma uygulamayı seviyorum. bazen sadece badem&hindistan cevizi&zeytinyağı&bal karışımı bazen de resimde gördüklerinizi zeytinyağına karıştırarak uyguluyorum.

çalıştıgım yer güneydoğuda kucuk bir ilçe kışları okulum da buz gibi olunca sarınıp sarmalanmaktan başka birşey düşünemiyorum. bazen bereyle geziyorum bütün gün.saç düzleştirme maşa yapma fön gibi ısı işlemlerini çok seyrek kullanıyorum yani. saçlarımın bu maskeyle beraber güçlendiğini hissediyorum.henüz beyazım da olmadığı için 6 aydır saçımı da boyamadım. saçlarım sağlıklı bir dönemde maşallah diyeyim hızlı uzamasından farkediyorum.
maskeyi nasıl yaptıgıma gelince
  • önce iğne ampullerini bir kaba kırıp karıstırıyorum
  • bir çay kaşıgı kadar bepantheni ekliyorum- ampul şeklinde olanı daha makbul ama bulamadım bu kez
  • bir tatlı kaşıgı badem yağı bir çay kaşıgı hindistan cevizi yağı iki üç yemek kaşığı da zeytin yağı ekliyorum bir-eğer ilaçları kullanmayacaksanız bu adımdan başlayabilirsiniz-
  • en son bir tatlı kaşıgı bal karıştırıp homojen bir hal alana kadar karıştırıyorum- bepantheni merhem kullanırsanız pek dagılmıyor ama saça sürülüyor. bu arada bu maskeyi saçta tutan şey bal. akmasını önlüyor cilt ve saç bakımında balın çok önemli bir yeri de var gugıllayabilirsiniz.




 hindistan cevizi yağı mutfakta aroma olarak hatta normal yağ olarak da kullanılabiliyor. önemli olan doğal yağı bulmak. dikkat etmek lazım çünkü sıvı yağın içine h.cevizi kokusu aroması karıştırıyorlar onun bir faydası olmaz. arifoğlu markasından aldıgım minik şişede yağ katı kıvamlıydı ele alır almaz eriyor. beyaz beyaz görüyorsunuz.
 bal olarak balparmak markasına güveniyorum katkısız geliyor bana. 
zeytin yağını fotoğraflamamışım ama o da didimden geliyor kendi zeytinlerimizden.
katkısız asit oranı çok çok düşük .


maskenin son hali de böyle tüm saçıma sürüp bekleyebildiğim kadar uzun bekliyorum. en az yarım saat diyebilirim. genelde sürüp bir kaç bölüm dizimi izleyip öyle yıkıyorum.

saç bakımı için kullandığım durulanan durulanmayan saç açıcı ısıdan koruyucu ürünler de var bir ara fotoğraflarsam favori ürünlerimi göstereceğim. özellikle son keşfim durulanmayan saç kremim süper. ama sürpriz ;)

5 yorum:

  1. canım ben saçım çok kotu durumdayken buna benzer bir maske yapıyordum. sadece hindistan cevizi yagı koymamıstım :)

    bir de ılık zeytınyagını sacıma suruyordum o zamanlar, 2-3 saat de bekliyorum :) işe yarıyordu.

    şimdi bu tur hazırlanan maskeler cok zamanımı alıyor,ıhıtıyac da yok dıye hazır maskelere döndüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hazır maskelerden tek aldıgım sonuc yağlandırma oldu canım ben de hazırdan ev yapımına döndüm :) güzel bir maske kesfedersem yeniliklere açıgım ama :)

      Sil
  2. bana eczacımız badem yagı ve bepanthen ampulu karıştırıp sürmen bile yeterli demişti.ben haftada 1 veya 2 kere badem yagı sürüp yıkıyorum,farkını görmeye başladım,şimdi sende görünce badem yağının içine bepantene krem sıksam nasıl olur diye düşündüm.olabilirmi ki,ampul yerine kremini kullansak...

    YanıtlaSil
  3. fena sayılmaz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...