30 Ocak 2012 Pazartesi

cildimizi neme boğalım


nem yoksunu memleketlerde kışın soğugun kaloriferin de etkisiyle cildim kuruyup çatlamaya başlamadan önlemleri sıralıyorum.nemlendiriciden hariç ekstradan neler yapıyorum yazmak istedim.
başlıyoruz:




ilk olarak bal maskesi haftada iki kez bütün yüzüme uyguluyorum. bal çok güvendiğim bir nimet rabbim nasıl yaratmış her derde deva. gözlere de çok iyi geldiğini mikrobu falan öldürdüğünü biliyorum. o sebepten göz cevrem kaşım kirpiğim dudağım falan komple bala buluyorum yüzümü. bekleyebildiğim kadar bekliyorum. eğer çok kuru hissediyorsam cildimi bir damla çok değil badem yağı koyuyorum içine. cildiniz yağlıysa bir damla limon ekleyin derim. en az yarım saat beklettikten sonra soguk suyla yıkıyorum. sonuc rahatlamış gözler, aydınlık ve bu aralar hiç bir nemlendiricinin bana hissettiremediği o yumuşaklık nemli canlı cilt. göz çevremin koyulaştığı dönemlerde göz çevremi aydınlattıgını bizzat gördüm :)

ikinci ekstram ise buhar makinem. tefal actifry dan sonra iyi ki almışım dediğim elektronik esyalardan biri kendisi. kışın öğretmenlerde faranjit kroniktir geçmez. boğazım öyle kurur ki gece öksürerek uyanırım böyle dikenler batar sanki bogazıma.
geçen sene yine faranjit olduğum bir dönemde kalorifer de 24 saat yandığından evin çok kuruduğunu farkettik. peteklere konan sular yerini başucuma konan tiryakiyi aldı. kaynar su bu buharı vermiyor onu söylemeliyim. gittik arzum bebbe buhar makinesini aldık.

soğuk buhar evin içini öyle ferahlatıyor ki hangi odadaysam oraya taşıyorum evin içinde. iyon üretimi özelliği olması da süper çünkü iyonlar evin içinde azaldıkça çat çat elektrik çarpıyorum kapı kolundan tutun da eşime kadar :)o elektrik çarpmasının sebebi havadaki nemin azalmasıymış araştırdım tubitak ta okudum nem azaldıkca elektiriklenme artıyor iyonlar elektiriğimizi alıyorlar.


neyse efenim ciltle alakası ne derseniz nem işte :) baş ucuma koyuyorum sabaha kadar artık hiç bogazım kurumuyor. cildim gece kurumuyor. dudaklarım bile farkediyor kullandığım zamanlarda. nemli nemli bir cilt için kalorifer peteklerinden koruyorum cildimi azıcık nemi var onların almasına izin vermiyorum.



 gece lambası niyetine de kullanılınca kendisine sevgim arttı kalpler havada uçuşmaya başladı :) 




5 yorum:

  1. bu kıs gunlerınde cıldımızın nemlendırılmeye ıhtıyacı var buhar makınesı kullanmadım hıc hmmm ben bunu bı not alayım:)

    YanıtlaSil
  2. balı ben de kullanıyorum ama göz çevresinde denememiştim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. göz çevremdeki etkisini cok seviyorum ben ;)

      Sil
  3. geçen gün ellerime içtiğim kahvenin telvesini sürmeyi denedim. 5 dakika bekledim ve yıkadıgımda herhangi bir nemlendiricinin şimdiye kadar vermediği nemi hissettim. tavsiye ederim. yüzüme de uygulamayı dusunuyorum. hem peeling yapıyor hem de yumuyumuşacık oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kahve telvesini bacaklara selulit için duymuştum. zararı olmaz deneyip bizimle de paylaşırsın belki;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...