2 Aralık 2012 Pazar

Doa kozmetik Doğal Shea Yağı

Doa kozmetik ne zamandır ilgimi çeken bir siteydi fakat hiç niyet edip de alışveriş yapmamıştım.Bayramdan önce saç bakım yağı arayışındayken aklıma geldi 3 4 parça bir şeyler aldım.
Sitenin tasarımı çok eğlenceli alışverişinizden önce de Twitter da sorularınızı sabırla yanıtlayan birileniri bulabiliyorsunuz.Ben memnun kaldım,fiyatlarının uygun olduğunu da belirterek Shea Yağını ne yapıyorum konulu yazıma geçiyorum:
  • Dudaklarıma sürüyorum.Nemlendirmesi harika.
  • Ellerime sürüyorum;ellerimde bir kaç noktada deterjanlar yüzünden oluşan aşırı kuruma var o bölgelere özellikle iyi geliyor,çabucak emilmesi de bir artı.
  • Ayaklarıma sürüp yatıyorum sabah yumuşacık ayaklarım oluyor.
  • Saç bakımında kullanmaya niyet edip edip henüz kullanmıyorum ama kullanacağım saçlarımın böyle yağlı bakımlara çok ihtiyacı var ama hep saçımı yıkadıktan sonra "keşke yağ kullansaydım önce" diye aklıma geliyor.
  • Yapısı katı ama elinize aldığınız anda eriyor ve ciltte hemen emiliyor. 
  • Kokusu yok sayılır hafif bir otsu koku geliyor burnuma o kadar.
Doğal ürünlerle aram pek olmasa da bu yağı çok sevdim tavsiye ederim.

meraklısına not:
***Doa Kozmetik ile herhangi bir işbirliğimiz ya da çalışmamız olmadı,tamamen kendi alışverişim hakkındaki görüşlerimdir."
Doa Kozmetik in sitesinden alıntıladığın şu yazıyı da okumanızı isterim
KOZMETİK ÜRÜN DEĞİLDİR.
Çeşili bakımlar için kullanılabilecek %100 saf ve ekstra kalitede yağdır. 
SHEA BUTTER ( Karite Yağı) 
Shea yağı mucizesiyle tanışmaya hazır olun. Ürünümüz organik sertifikaya sahip shea butter yani karite yağıdır.
Shea Butter (karite yağı) Karite (shea) ağacının meyvesinden elde edilen katı formda bir yağdır.
Karite ağacı, tropikal Afrika ağacıdır 12,5 ile 25 metre uzayabilen bu ağaç ceviz büyüklüğünde meyveler verir. Ağacın meyve vermesi için 25 yıl gerekmektedir. Ortalama 250 sene ömrü olan bu ağaçlar genellikle kendiliğinden büyürler.
Özellikle Burkina Faso ve Gana’da kadınlar tarafından toplanarak işlenen Karite meyvesinin hasatı yapıldıktan sonra yemişleri kurutulur, bu yemişler ince bir macun haline getirmek için öğütüldükten sonra elde edilen macun Karite Yağı (shea yağı) haline gelir.
Shea yağının hücre yenilenmesini hızlandırdığı ve yumuşakcık, elastik bir cilt görünümü sağlar. Ciltte koruyucu bir tabaka oluşturarak cildin nem dengesini sağlar.
Shea butterin tahriş azaltıcı özelliği vardır, yara izleri, egzema, yanık, ciltteki pullanma ve döküntüler, çatlaklar, kırışıklıklar üzerinde etkileri bilinmekte ve bu özellikleri sayesinde kadınlar tarafından kullanılmaktadır.
Shea butter yani karite yağı cilt tarafından çok hızlı emilir. Shea ultra viyole ışınlara karşı doğal bir güneş koruyucudur spf 3 civarında bir koruma sağlar.
Shea butter çok iyi bir dudak nemlendiricisidir. 
Saç bakımında ideal yağlardan birisidir, yıpranmış saçları derinlemesine nemlendirerek, saçların kırılmasını ve koparak dökülmesini engellemeye yardımcı olur.
Shea butter ile ilgili ufak bir hatırlatma:
Shea yağının birçok afrikalı kadının tek geçim kaynağı olduğunu unutmayın. Bu yağın çıkarıldığı ülkelerden birisi olan eski Fransız sömürgesi Burkina Faso’da okuryazar oranının %12 olduğunu bilmenizi isteriz. Yıllık eğitim ücreti 70 dolardır ve birçok aile bu parayı veremediği için çocuklar okuyamıyor. Tüketilen her shea butter, karnı doyan ve şanslıysa okuyan bir çocuk anlamına geliyor. İlginize teşekkür ederiz…
DOA SHEA BUTTER %100 SAF ve ECOCERT SERTİFİKALIDIR
fair trade (adil ticaret) koşullarında toplanmaktadır

2 yorum:

  1. Bu site, son zamanlarda dikkatimi çekenlerden biri oldu. Ama almaya niyetlendiğim zamanki fiyatlarla, kısacık zaman geçmesine rağmen bloglarda tutulduktan sonraki fiyatlarına yapılan artış, gözümden kaçmadı değil. Hemen ne ara zam yapıyorlar? Amaçları marka ve ambalaj fiyatını yüklememekse üstelik..

    Ancak senin yazılarına güvenim oldukça fazla. Eğer alışveriş edersem, bu yağı da alınacaklar listesine eklemeliyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hic dikkatimi cekmemisti bu fiyat konusu pek.takip de etmemistim bi bakacagim fiyatlara bakalim ne kadar degisecek.bundan.sonra.
      benim de alacagim argan yagi falan.var stoga girmedi biturlu.
      tesekkur ederim guvenin icin canim bilmukabele :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...