19 Şubat 2012 Pazar

sivilce sorunsalı- akne tedavisi

yazıma başlamadan hemen şunu söylemek istiyorum "burada gördügünüz hiç bir ilaç doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır. bu bir ilaç tavsiyesi yazısı değildir. sivilceya ya da farklı cilt problemlerinde asla ürün veya ilaç tavsiye etmiyorum. bu konuda size doktorlar yardımcı olacaktır.o sebepten "blogunuzda gördüm kullandım" gibi bir söylemin sorumlulugunu kesinlikle kabul etmiyorum dediğim gibi ilaçları kimseye kullanın demem."


küçük uyarıdan sonra yazıma geçebilirim. problemsiz cildime arada sırada sivilceler uğrar. yılda bir ya da iki kez doktorluk oluruz kendileriyle.

Daha önce sivilce sıkıntım hep stres kaynaklıydı çenemde ve anlımda en cok 4 5 sivilce çıkar ilaç tedavisi oldurdum iz bırakırlar izler için soyucu ilaç kullanırdım. uzun bir süre rahat ederdim sonra stresli bir dönem daha olurdu (kpss,düğün,güneydoguya atanma,buraya alışamama gibi sıkıntılar) aynı rutini tekrarlardık.


okuyanlar bilir öğretmenim ve okulum aşırı derecede soğuk sürekli üşütüyorum ayaklarım hiç ısınmıyor. soguklar başladıgından beri çene bölgemde kistik sivilceler çıkmaya başladı cildim kuru oldugundan büyüyemiyorlar da öyle şiş şiş acı verici çekilde bekliyorlardı. daha önce kullandığım ilaçlar nadixa krem ve clindoxyl sivilcelere hiç etki etmedi. (bu yüzden doktora mutlaka gitmelisiniz diyorum. )


tekrar doktorun yolu gözüktü özel bir hastanede bir cilt doktorum var. memnun sayılırım :) bu kez gittiğimde sivilcelerin farklı oldugunu ve bunların iç iltahap kaynaklı oldugunu söyledi. gerçektende idrar yollarında iltahap var aşırı üşüttüğüm için okulda. "cildiniz kuru o sebepten sivilceler yayılamamış ama kist olarak antibiyotiksiz geçmezler" dedi.


tetradoxa başladık. mideye yan etkileri olan bir hap asla aç karnına içilmemeli ve içip yatılmamalı. ben akşam yemeğinden sonra günde tek doz alıyorum. 5. günüm sivex Losyonla beraber Benzamycin kullanıyorum uzun zamandır sönmeyen sivilceler söndü kurumaya başladılar. 


daha önce etki eden ilaç farklı bir sebepten sivilce çıkarınca etki etmedi. ölsün mikroplar bakteriler diyip hapımı içiyorum ilaçlarımı sürüyorum. asla beklemeden doktora gitseymişim keşke daha önce bir birbuçuk aydır geçecek diye bekliyorum.


sevgili fahri cilt uzmanı :) eşime göre kremlerden çıkan sivilcelerin gerçek sebebi iltahaplarmış onu da gördük. doktoruma kullandığım krem kozmetik ürün allık vs ne varsa sordum, temizledikten sonra uyumadan önce hiç bir sıkıntı yaşamazsınız zaten gözenekleriniz sıkı tıkanma yapmaz kolay kolay dedi.


işbu yazı - :) - sivilceden yana dertli olanlar için yazılmıştır ana fikri ise kafanıza göre ilaç kullanmayın muhakkak bir cilt doktoruna gidindir.





































17 yorum:

  1. Hhaha :D benim de anneme söylemem lazım kremlerden olmuyor diye işte !! her akşam aynı soru gene ne sürdün seeen ! duymaktan bıktım :P

    YanıtlaSil
  2. Ben de daha 2 gün önce gittim doktora. sende olan bi kremden bana da verdi. bi de korkunç kokan bi sıvı hazırladı. ama çok şükür sivilcem yok. arada bi çıkarsa kullanacagım. siyah noktalarım için gitmiştim. sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıvı nasıl alkol salisilik asit falan mı?

      Sil
  3. yani makyaj eğer temizleyip yatıyorsan sivilceyi etkilemezmi dedi? onu anlayamadım. benimde aynen senin gibi şiş bir türlü baş göstermeyen sivilcelerim var 2-3 aydır. poliksitik overim var benim ve ben hep ona bağladığımdan onun da ilacını kullanmadığımdan dolayı cildiyeye gitmiyordum. ama gitsem iyi olacak sanki. sen yararını gördünmü tedavinin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsun hormonlar yüzünden cıkıyordur belki seninki. benim cildim kuru ve sivilceye meyilli olmadıgı için temizliğe dikkat ettiğin sürece sivilceye sebep olmaz dedi makyaj için. ama başka bir ciltte nasıl olur bilemiyorum. dediğim gibi daha once iyi gelen ilaç simdi etki etmedi antibiyotik tedavisine başladık. 5 gündür kullanıyorum erken konusmak için ama etkisini goruyorum. doktora gitmelisin sen de ..

      Sil
  4. Bebeğim ben de sivex kullandım uzunca bir dönem ,sonrasında da cleoxcin (Okunulu klioksin)olaN bir solüsyon kullanmaya başladım.İkisi de güzel ilaçlar.İnşallah en kısa sürede iltihaplar kurur ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iltihaplar kuruyor da asıl mesele izleri :( cildin soyulma aşaması beni yoruyor

      Sil
  5. Canim güzel bir post olmus, benimde doktorum stres´den olur, stres´de insanin kendi kendine yaptigi sIkIntIda olabiliyormus, yani sadece bir ordan oraya kosmak degilmis.
    Keske hic cikmasa sivilceler, bir kesin cözüm bulsak : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke .. ama en azından sebebi belli olunca rahatlıyor insan

      Sil
  6. benmde aynen :( bazı dönemlerde hem alın bölgesinde hemde çenede çıkıyorlar gcıklar :( ne yapmalıyım bilmiyorum bekliyorum geçmesini kendi kendine bazen imex i kullanıyorum işte sonradan iz kalıo onları ne yapcm bilmiom:(

    YanıtlaSil
  7. Ben de dün başladım akne tedavisine Sivex,Benzamycin,Monodox verdi bana da,3 ay sürecek sonra leke tedavisine başlarız dedi dokturum.Umarım çabucak geçer kimsede çıkmasın bu minik canavarlar çok can sıkıcı :( Benzamycin'i bana da verdiler fakat sabah temizlerken epey zorluk yaşıyorum çimento gibi bir şey :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. leke tedavisi sıkıntılı cildiniz kuruysa özellikle.. soyuyor cilt kızarıyor falan..

      Sil
  8. canım geçmiş olsun,bende çok uğraştım sivilcelerimle hatta nerdeyse piyasadaki bütün ilaçları kullandım.Hepsinin yan etkilerini çok iyi bilirim. :) Tetradox bana iyi gelmemişti, doktoro gittim dedi A vitamini içeçeksin hani şu dudakları bile soyan bir hap var o.Eşim eczacı olduğu için kesinlikle bu ilaçı kullanmamı istemedi.Çünkü cildi düzeltirken karaciğere hasar veriyor.Ben azitro diye bir antibiyotik kullandım 4 kutu ve tamamen geçti.İzler içinde imex sürdüm.Eğer sende de tetradox tam anlamıyla işe yaramazsa doktorun derse A vitamini destekli ilaç kullan diye,bence azitroyu önce dene derim.Tabiki doktor gözetiminde.Haa birde benzamycin sürerken dikkat et derim içindeki etken maddelerden dolayı elbiselerini beyazlatabilir.Benim en sevdiğim elbiselerim çamaşır suyu değmiş gibi olmuştu.Geçmiş olsun tekrardan.Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba bende sivilce lekerinden şikayetçiyim, gittiğim her doktor roaccutane yazıyor hatta bir kaçı kan tahlili istemeden direk yazdı (çoğu doktorun ilaçla anlaşması var) ama ben daha 19 yaşındayım ve kullanma taraftarı değilim. clindoxyl kullandım fayda etmedi, benzamycin kullandım ondanda çare yok en son soyucu treitin kullanmaya başladım ama aşırı derecede kuruttuğu için bırakmak zorunda kaldım. bu ilaçlar bana mı fayda etmiyoor yoksa etkilerimi az merak ediyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. problem sivilce ise doktorun önerdiği ilaç roaccutane bile olsa içmeli diye düşünüyorum çünkü başka türlü geçmiyor yaş da küçükken içip kurtulmak en iyisi ama lekeler için roaccutane nasıl olur bilmiyorum. Lekelerden kurtulmanın tek yolu cildi soymaktır. Lazerle ya da soyucu ilaçlarla soyulur. Süreç sancılıdır evet kurur. En iyisi tedavi sırasında nemlendirici http://www.laroche-posay.com.tr/%C3%BCr%C3%BCnler-bak%C4%B1mlar/Effaclar/Effaclar-H-p2040.aspx bu tarz ürünler kullanmaktır. normal nemlendiriciler yeterli gelmez bebek bakım kremi tarzı şeyler yağlandırır.

      Sil
    2. Teşekkürler canım :)) bloguma bekliyorum

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...