7 Nisan 2013 Pazar

Kozmetik Dışı: Dukan Diyeti ile 2.Hafta sonu


Dukan diyetine Twitter dan takip edenlerin de bildiği gibi devam ediyorum. Bu hafta biraz yoğun geçti ve diyetimi bozmamak için gerçekten çabaladım. Canım diyet dışı bir şeyler çektiğinden değil elbette ama koşuşturma arasında-daha önce de söylediğim gibi ben acıkmıyorum,aniden açlık halsizlik mide bulantısı çöküyor- acıkınca atıştıracak bir şeyler bulmam dışarda zor oluyor.Kefir/ayranla geçiştirip yemeğe kadar dayanmaya çalışıp biraz halsiz kaldığım oldu. Dukan diyetinde bu önerilmeyen bir şey bol bol protein almak varken kendini aç bırakmak metabolizmanızı yavaşlatacaktır.

En son cuma günü okuldan biraz acıkmış halde çıkıp İl merkezine gittim,işlerimi halletmem 3 saati geçince eşimi beklerken dışarda yemek zorunda kaldım. Dukan ile dışarda yediğim ilk yemekti ve gerçekten endişelendim. Mado'da karışık ızgara tercih ettim,garsonu bin kere tembihledim "rahatsızlığım var bakın o etler yağsız ve marinesiz olmalı diye"marinesiz et bulunmadığını söyleyince garson etleri yıkamalarını söyledim.Sağolsunlar tabağın garnitürlerini yeşilliklerle değiştirmişler , aynı yemeyi sonradan eşim de isteyince onun tabağındaki yağ tuzaklarına inanamadım. Ama etleri dukan için tavsiye etmeyebilirim ızgaraya yapışmasın diye biraz yağ kullanmışlar,peçeteyle yağı alıp öyle yedim etleri. İyice tuhaf göründüğünü düşünmeden edemedim ama napabilirim ortada bir emek var :)


Günlük yine dukan tarifleriyle haşır neşir oldum hatta kendim tarifler üretmeye başladım en son kahveli ve tarçınlı-gojiberryli muffinlerim diyette olduğumu unutturdu bana. TV karşısında atıştırmalık füme hindi etleri baharatlayıp fırınladım.Cipsim bile oldu artık :)
Bunlar dışından günde en az bir fincan yeşil çay içiyorum.Su ise zaten bol bol içiyorum ama su içme konusunda kendimi disipline etmeye çalışıyorum bu aralar.Suyu yudum yudum içmek en doğrusu susuz kalmış gibi birden suyu mideye göndermek hiç sağlıklı değil.Ayakta ise hiç içmemeye çalışıyorum.

Kilo bildirimi de yapayım; 66.6yle başlamıştım ama bu aç karnınaydı tabi,gün içinde 1,1.5 kilo artıyordu. Bu sabah 63.8 im ve gün içinde 1 kiloyu bile geçmiyor tartıdaki oynama.Daha önce uzun süre 63 kiloda kaldığım için vucudumun direnmesinden korkuyorum 62 yi görünce çok mutlu olacağım.Vucudumu sıkı hissediyorum göbeğim dümdüz nerdeyse ufacık kaldı garibim :))

Diyete devam 59 ideal kilom olsa da 57 yi görüp güçlendirmeye öyle geçmek istiyorum.Garantiye alalım değil mi?:)

Dukan ya da normal diyet yapan okuyucularımdan güzel dönütler alıyorum sizlerin nasıl gidiyor? Yaz gelmeden incelecek miyiz?




12 yorum:

  1. canım bnde hatırlarsan senle birlikte diyete başlamıştım haftanın 3 günü kabak diyeti uyguluyorum daha çok spora ağırlık verdim 57.7 kiloyla başlamıştım şuan 55.8 im :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kabak diyeti nasıl ? 2 kilo gitmiş senden de ne güzel :) tek korkum geri almak diyet sürecinden çok güçlendirmesi beni korkutuyor

      Sil
    2. diyetisyenimin verdiği bişey haftanın ilk 3 günü kabak ağırlıklı yemekler var kabak sevdiğim içinde bana hiç diyet gibi gelmiyor bu yüzden rahatlıkla kilo veriyorum hemde sağlıklı mutluyum çoook :))

      Sil
    3. bendede aynı korku var sanki birazcık bişey yesem hooop en başa döncekmişim gibi geliyor :S

      Sil
    4. yememek lazım iyice vucuda eziyet etmişim şekerliler yağlılar hamur işleri

      Sil
  2. öncelikle azminden dolayı kutluyorum seni. ben şu an 62 kilo civarlarında oynuyorum.ama eti zar zor yediğim için sanırım artık dukana devam edemiycem :( 1 hafta boyunca hiç bozmadım diyetimi ama bugün dayanamadım :( çünkü oturduğum yerden her kalkışımda gözüm kararmaya başladı. 65ten 62ye inmek bile benim için müthiş, kıyafetlerimde çıkıntı yapan basenlerim bi nebze azaldı. bu kadar emeğimi asla çöpe atamam. o yüzden artık doyduğum an sofradan kalkıcam. eskiden doydum dedikten sonra üstüne 1 tabak daha yemek yerdim bol ekmekle. şimdi ise tabağıma koyduğum makarnanın 3te 1ini yiyorum. benim sorunum çok yemekti. artık zaten midem de fazlasını almıyor. sabahları dukan ekmeğine devam edicem, ama artık sadece protein tüketmek bana ölüm gibi geliyor. fazla da yiyemediğim için gözüm kararıyor ve yorgun oluyorum.
    ama et yiyememe problemi olmayan biri için gerçekten paha biçilmez bir diyet dukan. sen de gayet iyi gidiyorsun =) yaz gelmeden istediğimiz kiloya ulaşıcaz inşallah. ha gayret azcık kaldı =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üzüldüm canım bazen acıkmaya yakın bende de oluyor az yiyince düşünemiyorum bile aslında iyi yapmışsın bırakmakla en önemlisi sağlık...Ama vereceğin kilo da az zaten kardiyo yapıp ve yediklerine dikkat ederek de verebilirsin.
      et sevmeyen bir insan için çok zor tofumudur nedir onu da bulmak zor bulsan damak tadına uyacak mı belli değil..
      değişik tarifler deneyerek yine de protein almanı tavsiye ederim
      ben bu şekilde verebilsem dukan yapmazdım ama benim sınırım yok esnetme konusuda,bir kural yoksa esnetiyorum fena halde :)
      kendime ben bile inanmıyordum 2 haftadır iyi gidiyorum
      haftaya yine bir bildirim bekliyorum senden :)

      Sil
  3. tekrar merhaba. haftaya yine bir bildirim bekliyorum demiştin. twitterdan yazan bendim x kromozomu adıyla =)
    açıkçası diyeti tamamen bıraktım, dukan tariflerim de açıkçası çok kötü oldu. hele o süt dilimini aynen tarifteki gibi yaptım ama yerken içim almadı :S gerçekten alakası yoktu gerçeğiyle. 1 hafta dolapta durdu ve attım. dondurma desen facia. ama yaza ve nişanlımın askerden gelmesine 1 ay kaldı. 1 ayda vermem gereken bir kaç kilo var. naapsam bilemiyorum, şaşırdım :(
    sen ne durumdasın? umarım istikrarın devam ediyodur =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım bugun yazamadım yogunluktan
      dukan ekmegi ben kek gibi yapıyorum ya yulaf kepeğinden yada dogalsan galeta karısımından-bu da dukana uygun-yogurt yada süt 2 yumurta ile karıstırıyorum küçük bir borcama döküp fırında 180c de pişiriyorum
      tuzlu kek gibi kabarıyor üstüne bazen az çörek otu da atıyorum.
      bazen tatlı kek de yapıyorum muffin gibi çunkü hep bayıyor yulaf kepeğinin tadı
      PMS biraz zorladı canım hiç bişi yemek istemedi tatlı krizi de malum ama direniyorum hala :)
      bırakmıycam cünkü kilom artsa daha uzun katlanmak zorunda kalacağım devam ediyorum o yüzden

      Sil
  4. pfff, şevk veriyosun aslında bana ama çok zor diyet yapmak benim için. uno'nun tam tahıllı ekmeğinden yiyorum ben günde 1,5 dilim. inan kahvaltıda hanimiş benim muhteşem ekmeğim diye seve seve yiyorum onu :D çok yemiyorum yani. buna devam edip, PS yapsam sürekli sorun olur mu acaba? çünkü sadece proteini gerçekten yapamıyorum, mahfoluyorum.. belki daha yavaş veririm ama en azından usanmadan yapmış olurum diyetimi. sen ne diyorsun?

    bu arada rimmel 700 numaralı nude ruju sayende aldım ve bayıldım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. az ve yavas kilo vermek isteyenler haftanın 2 günü saf protein geri kalan günler normal beslenme yapabilirmiş ama ne kadar kilo vermek istediğine bağlı
      ben de regl dönemi takıldım bu hafta yazmadım o yüzden ödemi atmaya çalışıyorum
      sindirim de yavaşladı valla dukan uğraştırdı beni

      ruju beğendiğine sevindimmm :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...