20 Nisan 2013 Cumartesi

Dukan ile 4.Hafta bitti



Merhaba
Dukan Diyetinde seyir evresinde devam ediyorum.Geçen hafta yazı yazmadım çünkü isyanlardaydım. 66.6kiloyla başlamıştım.(bu sabah aç kilom akşama doğru 68 gördüğüm oluyordu) İlk iki hafta sonunda 63lü bir rakama ulaşmıştım biliyorsunuz.Toplamda 3 kilo vermiştim.Sevgili Pierre Dukanın kitabını okudukça ve forumları takip ettikçe güvenim arttı.Ne derse çıkıyordu. Öyle mantığıma yatan şeyler yazmış ki tekrar tekrar okuyorum kitabı.

Gelelim 3. Haftama sonra 4. haftamı anlatacağım;


3.Hafta PMS durumlarından özellikle haftasonuna doğru vucudumda ödem oluştu.Sabahları tartıda 64 çıkıyordum.Şişkinliğe rağmen vucudum inceliyor göbek ve bel kısmından da iyice inceldiğimi hissediyordum.Ama tabi PMS durmaz;Aldı mı beni bir isyan."Ne diyet yapıcam 2 günlük dünyada zaten güzelim,canım tatlı da istiyor Allah seni kahretmesin KozmetikD nerden girdin bu işe,bıraksan olmaz bırakmasan olmaz,herkes herşeyi ne güzel yiyor sen peçeteyle tavadan yağ siliyorsun"
Hormonel değişimleri de ekleyince bildiğiniz "mutsuz" oldum.Eşime sarılıp "çok mutsuzum ama yaa"diye ağlamaklı oldum kaç kere.Desteği büyük sağolsun,sağlık için yaptığımı şu yağlardan kurtulup ondan sonra rahat rahat herşeyi yiyebileceğimi anlattı durdu.Dukan tatlılar tatlandırıcılar falan kesmedi. Bozmadım ama diyetimi devam ettim.

4.Hafta yani geçtiğimiz hafta ise regl dönemi ile sindirim problemleri başıma bela oldu.Vucutta tutulan ödemlere katkı olarak içtiğim 2 majezik(ağrı kesiciler tartıda çok çıkmanıza sebep olabiliyor-bende kesin oluyor ödemden) biraz moralimi bozdu.Kabızlık dukanın klasik sorunu zaten o da eklenince gerçekten motivasyonum düştü.Çözüm bulmaya çalışsam da dukan öncesi de pek yavaş çalışan sindirim sistemim beni üzüyor.
Regl öncesi hormonlar yüzünden ortaya çıkan sinir ve isyan durumları geçti çok şükür ve soğuk kanlı bir şekilde çözümler buldum kendime.

Önce diyetin başından beri uzak durduğum Zero kola ve light ice tea aldım dolabıma. Canım tatlı bir şeyler çektiğinde dukana uygun olan bu içeceklerden içmek moral veriyor. 2 3 günde ancak 1 tane içiyorum pek içme taraftarı da değildim aslında en baştan.

Bol Yeşil çay ve bitki çayları içtim günde 4 5 fincan bazen çift poşet olarak demledim.Ödem atmada çok yardım ediyor. Durumu kurtardık yani diyetimi bozmadım umarım böyle devam eder çünkü çok memnunum.Vucudumda sürekli bir sıkılaşma ve incelme var.Bel bölgesinden ve bacaklardan incelmelerim var üst beden zaten ilk haftadan itibaren farkedilir derecede inceliyordu.

Ayrıca 2.hafta tartıda sabahları 63 küsürken yemek yedikten sonra ve gün içinde 65 i görüyordum yine. Şu anda yemek yesem sular çaylar içsem bile tartı 64.4 ü geçmedi.

Şimdi gelelim beni korkutan şeye:
Dr.Dukan kitabında diyor ki - biyolojik hafıza sahibi olan vucudunuz uzun süre kaldığı kilolarda direnebilir,duraklama yaşayabilirsiniz.
-Ağrı kesici adet dönemi yaşanan dalgalanmalar duraklama sayılmaz.

2-3 yıl 63 64 kilo arası yaşamış bir insan olarak duraklama yaşıyor muyum yoksa adet dönemi yaşanan bu dalgalanmada mıyım bilmiyorum sanırım en net cevabı haftaya bulacağım.

Yediklerimden bahsetmek istiyorum biraz da.Yoğurt malesef light yiyemiyorum normal yoğurdumu yiyorum zaten %3-5 yağlı o kadardan bir zarar gelmez belki yavaşlatır ama diyetimin başından beri o light yoğurdu yiyemedim iğreniyorum nedense.
Kefir günde 2 3 bardak içiyorum. Tavuk,köfte ve biftek yiyorum sebze günlerim ise ziyafet havasında geçiyor patlıcanın kıymetini anlamış durumdayım :).
Tatlı niyetine yulaf kepeği hakkımı kullanıyorum genelde muffin yapıyorum.İçine bazen tarçın bazen limon aroması bazen kahve koyuyorum bir kaç damla da tereyağı aroması koyunca nefis oluyor.
Ekmek aramıyorum zaten yemezdim pek. Bazen tuzlu kek gibi ekmek yapıyorum yine de acıkınca iş yerinde kurtarıcı oluyor,bir kaç kez pizza bile yaptım dukan krebin üstüne malzemeler koyup.
Goji berry yemeyi atlamıyorum.

Çevremdekiler de duruma alıştılar.Olumlu yorumlar zaten iyi geliyor. Diyet yapmak isteyip yapamayıp uzaktan süzüp diyeti bıraksam çok mutlu olacaklar da var.Anlamıyorum insanları kendilerini başkalarıyla kıyaslayarak asla mutlu olamazlar.Kimseyi kıskanmadım bugune kadar ben,ama bakışlardan bile negatif elektirik hissettiğim insanlar var.Moralleri bozulmaya devam edebilir iyi gidiyorum çünkü :)














6 yorum:

  1. Ahh o kıskanç insanlar senin güzelliğine güzellik kattıkça çatlasınlar patlasınlar :)) İncelme olayı hele bacakta harika sonuç bence ahh ahh bende başlayıp başlamamada sıkıntı olan kesimimm :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy teşekkür ederim canım benim
      ayıptır sorması kaç kilo vermen lazım benim 7 8 falan versem yetecek yavaş gidiyor daha fazla kilolarda hızlı sonuç alınıyor.
      ama sen annem diyorsun anneyle çok zor önce onu ikna edip başlamalasın benim annem kayınvalidem hatta babam yakınımda olsa hayatta yaptırmazlar

      Sil
  2. Ne kadar güzel ve uzun uzun yazmışsın :) Moralini sakın bozma, ve diyeti de bozmaman iyi olmuş, ben dukana başlamış ve bırakmıştım, Allahtan almadım ama geri alma olasılığı çok yüksek, insanın psikolojisi de etkilebiliyor bu süreçte ama ne güzel eşin de destek olmuş sana :) Benim de 1 ay içerisinde 6 kilo vermem lazım dukana başlamak istiyorum ama dışarda çok zor oluyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım bu sabah 62.9 a düşmüşüm pek düzeldi moralim
      bırakınca almak muhtemel o yuzden korkuyorum bırakamam güçlendirmesini de yapacagım insallah
      ben de çalıştıgım için okula sürekli yemek taşıyorum uğraştırıyor ama ne yapacaksın değiyor :)
      1 ayda 6 kilo zor canım su kaybedersin 3 4 diye düşün zaten dukan yaparsan kasların da geliştiği için 6 kilo vermiş gibi incelirsin :))

      Sil
    2. Ne güzel baya gitmiş, benim niyetimde 61 den 55 e düşmek :) yıllardır 60 lı rakamlarda oldum hep o yüzden 60 ın altını görmeyi ve bir 36 bedene girmeyi çok istiyorum :) evet evet dukanda bırakınca geri alma riski çok var malesef, inşallah sonuna kadar götürürsün. Sonuçlara değiyorsa ne güzel, ben de iş yerinde değilim olsam taşırdım ama eğitime gidiyorum ve oraya yemek taşı koyacak dolap yok bir de nerde yicem vs. sorunları yüzünden başlayamadım tekrar, aslında 1 ayda 6 kilo verilmeyecek bir şey değil ama bakalım ne yapıcam karar veremedim tam :)

      Sil
    3. senin durumlar karışık aslında tam ev hanımı diyeti bu :) bol vaktin olacak yemek problem olmayacak
      insanı cok yoruyor sürekli yemeği yanında götürmek benim 2 2.5 ay sürecek gibi daha uzun yapanların Allah yardımcısı olsun
      umarım sen de verirsin azmış verilecek kilon gider bir şekilde
      çok kilolu olanlar ona oranla ilk bir iki ay baya çok veriyorlar bizim gibi az vermeye çalışanların vucudu nazlanıyor:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...