31 Temmuz 2012 Salı

escada especially escada

Escada hep ağır meyveli hatta yoğun şeftali kokularıyla aklımda kalmış. Hediye olan bu parfümün de escada olduğunu görünce meyve gibi şeker gibi bir koku diye düşünmüştüm ama beni şaşırttı- ki koku konusunda hassasım başımı ağrıtır sevmezsem eğer.Bu parfüm klasik escada parfümlerinden farklı, hafif ama aynı zamanda tatlı bir kokuyla karşılaştım.
Koku tanımlamak zor iş evet o yüzden ne denmiş aynen kopyalıyorum müsadenizle.

Bugünün neşeli ruhu esinlenerek bir lüks ve kadınsı bir koku, spontan. Özellikle Escada, pırıl pırıl bir gül sabah çiğ parlak kokusu esinlenerek, lüks diyor, ama modern ve açık yürekli bir şekilde.
Escada Especially kadınsı, yumuşak ve zengin..
Bulgar gülünün yumuşak kadınsılığı ve egzotik Amber tohumlarının zıtlığıyla.
Koku pırıl pırıl bir üst nota ile açılır ve amber tohumları egzotik notları ile birleştirir. Gül ile ylang ylang lüks bir kombinasyonu, taze güller ve doğal çiçekler neşe ve mutluluk dolu bir aura yayar. Hafif misk kokusu ince bir dokunuş ekleyerek notaları kadınsılıkla tamamlar.

Hafif bir şampuan kokusu diyebilirim ben de buna ek olarak :) Yaza yakışacak ama saatlerce kalıcılığını koruyacak bir parfüm. Ne kadar bol kullansam da ağırlaşmıyor.
Çok farklı ve tekrar alınacak bir koku değil ne yazık ki bitirip kendisine veda edeceğim sanırım özel olmadı benim için.
Şişesi de pek şık :)
Eğer bu parfümü deneyip sevdiyseniz ama 75ml olarak 175-200 tl arası değişen fiyatından hoşlanmadıysanız,buna çok benzer daha uygun bir koku tavsiye edebilirim:

oriflame dan Precious Moments Eau de Parfum. Üstelik ışıltısı da var :) kalıcılığı da iyi. Bir ara bunun da postunu yapabilirim kızkardeşimdeki hala duruyor. 

Siz ne diyosunuz denediniz mi? Parfüm konusunda yeni kokular denemeyi sever misiniz? Yoksa sizin için imza olan tek bir parfüm mü vardır?

4 yorum:

  1. ben yenı kokuları denemeyı cok sevıyorum canım. escada desirem me harık abı kokuydu hıc degıstırmem sanıyordum ama uzerıne armani black carad diamond gelip tahtını salladı.şimidelerde de acaba roberto cavalli mi alsam diyorum :)

    YanıtlaSil
  2. off ben bu kokunun hastasıyım bir şişe bitirdim şu elimdekiler bitsin hemen alacağım tekrar.bu arada ortak bir zevkimiz daha olduğunu söylemeden geçemeyeceğim :))

    YanıtlaSil
  3. serapcım ben de seviyorum değiştirmeyi ama chanel chance daimi kalacak bende de :))
    bronz makyaj,hep böyleyiz şaşırmadım :)

    YanıtlaSil
  4. escada desire harika kokuyor tavsiye için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...