19 Temmuz 2012 Perşembe

cosmed leke karşıtı krem


Cosmed in güzel jestiyle gelen bu kremi kullanmaya başlayalı çok olmadı ama içindeki SPF15 benim için yaz aylarında günlük nemlendirici olarak kullanmama sebep :)
nemlendirici olarak yağlı değil hatta bazen kuru cildime yeterli gelmiyor,leke karşıtı olan bu ürünün lekeler üzerindeki etkisini bitirdikten sonra tekrar yorumlayacağım. blemish dediğine göre kızarık lekeler için etkili olacaktır tabi ciltteki koyu pigmentasyonu da azaltacaktır SPF 15 ile. bir de dışarı çıkarken yeterli olmaz yine de güneş kremi kullanmakta fayda var.

cosmed neler demiş bakalım
İçeriğindeki LUMISPHERETM’in sağladığı çift etki mekanizması ile uygulama anında aydınlık ve parlak bir cilt görünümü kazanmanızı sağlarken, düzenli kullanıma bağlı olarak da lekelerin rengini açarak cildinizdeki lekelerden kurtulmanıza yardımcı olur.
Melanin sentezini kontrol altına alarak ciltteki melanin oranını dengeler ve yeni leke oluşumunun önüne geçer.
D-Panthenol ile cildinizin nem tutma kapasitesini arttırır, böylece ayrı bir nemlendirici kullanmanıza gerek kalmaz.
Gündüz kullanım için de uygundur, modifiye edilmiş titanyumdioksit ile birlikte SPF 15 güneş koruma faktörü cildinizin ihtiyacı olan güneş korumasını sağlar, güneşten kaynaklanabilecek yeni leke oluşumunun önüne geçer.


4 yorum:

  1. merhaba, blogunuzu blogtan bloga atlarken gördüm.
    belki biliyorsunuzdur ama yine de bilmeyen okuyucularınız olabilir, belirtmeden geçemedim: güneş koruyucular içindeki metal oksitler (titanyumdioksit, bakır oksitleri... vb.) cilde zararlıdır. yaşlanma sürecini fevkalade hızlandırır.

    metal oksit içermeyen bir güneş koruyucu bulmak da imkansız gibi bir şey olduğu için size önerim eve gelir gelmez yüzünüzü yıkayıp kremden arındırmanız olacaktır. ne kadar uzun süre cildinizde kalırsa o kadar zararlı oluyor.

    bir de mümkünse 50 faktör üzeri hiçbir şeyi vücudunuza sürmeyin, çünkü alt deri tarafından içindeki kimyasallar absorbe oluyor. kozmetik firmaları bu absorbsiyonun daha sonra idrar yoluyla vücuttan atıldığını iddia ediyorlar ama bir kimyacı olarak bu tezlerine şüphe ile yaklaşıyorum :)

    iyi günler!

    YanıtlaSil
  2. Tavsiyeniz ve vermis oldugunuz bilgilericin tesekkur ederim
    ben de cilt temizligi konusunda hassasim ve dediklerinize katiliyorum
    mecbur kullaniyoruz ama dediginiz gibi eve gelir gelmez temizlemeli

    YanıtlaSil
  3. Lumispehe kullanımı cildi güneşin zararlı UVA ışınlarına karşı da koruyor. Fransız sederma firması üretiyor ki sederma oldukça kaliteli aktifler üretir. Kilosu da tam kapıya teslim 500 Euro civarında yani oldukça pahalı sayılabilecek bir aktif. Ancak Cosmed leke kremini ben inceledim rengi koyu değildi. Oysa %4 lumisphere kullanımı ile üretilen krem çok koyu ve ten rengi kıvamında oluyor aynen BB kremlerin koyu renkli olanları gibi. Tahmin ediyorum cosmed minimum oranda yani %1 - %2 gibi kullanıyordur. Bu oran da lekelerin homojen hale gelmesi için yeterlimidir bilemiyorum. Hiç kuşkusuz bu deneyimi uzun süre bu ürünü kullanan tüketiciler vereceklerdir.

    saygılar

    YanıtlaSil
  4. Bu kremi almayı düşünüyordum,yorum yazan adsız(lar)a çok teşekkür ederim.Gerçek etki bakımından kimyasal içeriği kimyazılar kadar iyi anlayamıyoruz,katkıda bulunmaları benim açımdan çok iyi oldu,teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...