29 Nisan 2012 Pazar

sandelet mevsimi geliyor, ayaklar yaza hazır mı?

yaz kış çatlayan topuklarımdan mütevellit ayak bakım kremlerine çok önem veriyorum. el ve ayaklarımda önüne geçilmez bir terleme olduğundan çatlamaya müsaitler. krem sürdüğüm anda terlemeye başlarlar o yüzden sadece gece sürebiliyorum kremleri. 


ayak bakımına ponza ile başlıyorum ben. ayaklarım sıcacık bir banyodan sonra yumuşayınca basıyorum ponzayı :) haftada bir kullandığınız takdirde ayaklarınızdaki ölü deri miktarı çok çok azalacaktır. 
isterseniz çeşitli yağlar damlattığınız sıcak suda da bekletip bu işlemi yapabilirsiniz.
gece yatarken ayaklarınızı kremleyip üzerine çorap giyerseniz sabaha yumuşacık ayaklarla uyanabilirsiniz.

benim asıl bahsetmek istediğim ürünler ayak bakım kremleri. şu anda avon ve neutrogena kullanıyorum ama ikisi de favorim olamadı. önce bugune kadar kullandığım en iyi kremi göstermeliyim.
oriflame in bu kremi sanırım yenilendi beyaz ambalajlısı da var şu anda bu da var mı bilmiyorum. çatlamış topukları bir kaç gün içinde yumuşacık yapan bir krem. farklı kremler alınca onları bitirmeden almayayım dedim. tekrar alınacak kesinlikle.
 neutrogena güzel bir krem güzel nemlendiriyor ama tedavi edici özelliği yok oriflame ın kremi gibi. bitirince oriflame satan birilerini bulamazsam alırım tekrar.


avon un kremine eh işte diyebilirim yoklukta gider ama tekrar almam. güzel nemlendirsede diğerlerinden biraz daha zayıf kaldı gözümde.



siz neler kullanıyorsunuz ayak bakımı için? paylaşırsanız sevinirim seviyorum ayak kremlerini.

12 yorum:

  1. benim yazın en büyük sorunum ayaklarımın aşırı terlemesi, sandaletlerim vıcık vıcık kayıyor. Yves Rocher'ın Beaute des Pieds ayak deodorantını kullanıyorum ve memnunum(:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim garip canım ya deodorant hatta tereson kullandım. bebekken terliyormuş annem kuçucuktun corapları nerden ıslanıyor bu cocugun diyorduk diye anlatıyor :)

      Sil
  2. neutrogena ve avonunkiler bende de var ama scholl ürünleri çok çok iyi, ben anneme vermiştim en son, çok memnun.Ama her zaman olduğu gibi düzenli kullanmak şart:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. school denemedim canım hiç hatta duymadım desem :)

      Sil
  3. Canım ben de Neutrogena kullanıyorum ayaklarım için, bir de şu aralar Cosmed'in yolladığı ayak kremini sürüyorum geceleri. Kışın ise birkaç damla buğday yağı ya da jojoba yağı sürüp uyuyorum, sabah mis gibi yumuşacık oluyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cosmed ten o gelmedi bana ama şu yağları deneyeceğim bir aktar haul yapasım vardı zaten :)

      Sil
  4. cok ıyı bır post olmus bu :) any yvette urunu de cok guzel;bununla bırlıkte benım de postumu okumussundur canım ben vazelın bakımı ve dayanılabılırse buz bakımı da önerıyorum...ayrıca nuxe un muhtesem bır ayak urunu de var vucut scrub ı gıbı o da cok guzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. postunu okudum tatlım. buz bakımını hiç duymamıştım benim karnım agrır ya :)

      Sil
  5. Oriflame'nin tek merak ettiğim ürünü bu çünkü birkaç yerde de duymuştum. Alacak listeme eklendi sayende :) Lapitak kullanıyorum ve yapısını beğenmediğim kremler benim için ayak kremi olarak tekrar hayat buluyorlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lapitak ben de almıştım bir zamanlar ama beğenmedim pek sıcak sıcak bir his veriyor daralıyorum sürünce :) denemelisin oriflame favorim :)

      Sil
  6. sandalet giymeye yakın bir kremim var onu alıyorum hemen du'it foot and heel balm adı,bir haftada yumuşak oluyor ayaklarım :) öneririm :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...