8 Eylül 2013 Pazar

Yazın Güneş Koruyucuları: Bioderma Photoderm Max 50+ compact ve sıvı

 Bu yaz güneş koruyucu olarak Bioderma ürünlerini tercih ettim. BB kremlerin yüksek faktorlerine güvenip onları kullandığım zamanlar olsa da öğlen çıkacaksam güneş koruyucumu ihmal etmedim.Sonuç olarak yazı lekesiz ve kararmadan atlattım. 
Ürünlerin ikisini de kullandım fakat seneye compact olanı tercih etmeyeceğim.Aşağıda nedenini de açıklayan minik bir karşılaştırma yaptım.Keyifli okumalar :)
  • İki ürünün de işlevi aynı ve yüksek korumaya sahipler. Biri sıvı biri compact. Aşağıdaki resimde üstte gördüğünüz sıvı ürün alttaki ise compact olanı.
  • Compact olanın cilt rengini eşitlemesi güzel fakat sürerken bir türlü yeteri kadar sürmüşüm gibi hissetmiyorum,sürdükçe sürüyorum. Fırçayla hiç kullanamıyorum illa ki parmaklarımla uyguluyorum bu da hijyenik gelmiyor.
  • Sıvı olan ise renkli olmasına rağmen ciltte tamamen kayboluyor cilde ekstra kuruma/yağlanma yapmıyor.Tüpte olması da daha hijyenik bence.
  • İkisi de light renk olmasına rağmen compact biraz daha pembe tonlu. Çok açık renkli ve sarı alttonlu cilde sahip kullanıcılar için sorun teşkil edecektir. Sıvı olan ise ciltte kaybolduğu için bütün cilt tonları kullanabilir diye düşünüyorum.
  • Seneye yaza alacağım güneş koruyucum Sıvı Photoderm max olacak gibi görünüyor. Sizin favori güneş koruyucunuz neydi? Bu yazı lekesiz atlatabildiniz mi?

4 yorum:

  1. Güzel bir karşılaştırma yapmışsın compact olanı merak ediyordum ki vazgeçtim.Sıvı olanını kullanıyorum ben de epey memnunum LRP kullanıyordum ama hayal kırıklığına uğrattı beni bunun koruma kapasitesi daha uzun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LRP benim cildimi kuruttu ama aşırı yağlanma sorununa birebir olur diye düşünüyorum :)
      compacta gerek yok ;)

      Sil
  2. Ben bu sene Avene compact kullandım ve çok memnun kaldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. avene yi merak ediyorum işte kapatıcılıgını falan da

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...