24 Temmuz 2013 Çarşamba

Aydınlatma ve Konturleme & Makyaj Hataları


Yüzüm biraz hatsız olunca aydınlatıcı ve konturleyici ürünlere ilgim fazla.Aslında bir ton acık bir fondotenle aydınlatma işini, 2 3 ton koyu bir ürünle de gölgeleme işini çok rahat yapabilirsiniz.Bu konuda uzman değilim kendimi de çok yeterli görmüyorum o sebepten uygulama fotosu çekmedim. Belki ilerki zamanlarda benim gölge ve aydınlatmamı da gösteririm.



Kullandığım ürünler genelde aşağıda görecekleriniz.
Garnier bb kremin konumuzla alakası yok :)
Yüzünüzü daha hatlı göstermek aslında çok zor bir olay değil. Biraz gölge biraz aydınlık ile aşağıdaki tablolardan yararlanarak en güzeli de bol bol pratik yaparak kendinize en uygun şekli bulabilirsiniz.
kaynak:pinterest

kaynak:pinterest

kaynak:pinterest
Bu konuda ahkam kesecek uzmanlığım yok fakat gözüme çarpan bir kaç bariz hatadan da bahsetmek isterim.Belki farkında olmadan yapanlar vardır.
  • Kontur ve aydınlatmayı geçtim her türlü makyaj için bence ilk adım cilt makyajı olmalı.Cildiniz lekesiz ve düzgünse sıkıntı yok ama kapatılması gereken yerler kapatılmadan sürülen bir allık bile cildi kirli göstermekten başka bir şeye yaramıyor
  • Doçent olmuş bir hocamız vardı bir törende bir makyaj yapmış geçen fotosunu gördüm; gri takım giymiş ya gri fara bulamış gözlerini,cilt berbat;göz altları koyu koyu...Bir de ruj kondurmuş... O farı sürmeyi bildin de cildine bi fondoten sürsen yetecekmiş onu niye yapmadın diye diye söylendim fotosuna.Kadınlarımızda malesef bu var;bir ruj bir göz kalemi sürünce güzel oldum kanısı...Cildiniz düzgünse lafım yok bazı kadınların hiç ihtiyacı yok cilt makyajına,ama cilt makyajına ihtiyac duyarken bu adımı atlayıp renkli kozmetik adımına geçmek kötü görüntüye yol açıyor.
  • Dikkatimi çeken bir nokta ise allık ile kontur.Allık gülünce tombikleşen yerlerimize sürdüğümüz ürünler,kontur yapar gibi elmacık kemiğinin altına üstüne komple sürünce abartılı bir görüntü oluşuyor.
  • Akan göz kaleminden çok,gözün içine sürülen sonra da gün içinde göz pınarına biriken kalem beni çok iğrendiriyor.Bankada,kafede,AVMlerde her yerde görebiliyorum,günün hızına kapılıp gözlerine bir kez bile bakmamış bu hatunları bazen uyarasım geliyor.
  • Göz kalemi deyince her göz tipine göz içine çekilmiş koyu kalem yakışmıyor.Göz tipine yakışanı biraz objektif görmek gerek illaki çekmek zorunda değilsiniz.Sevgili Görkem göz içine çekilen kalemin çok yakıştığı kızlardan biri.Ne abartı duruyor ne göz yoruyor çok yakışıyor ona.Bunda gözlerinin buyuk ve simetrik olması etkili diye düşünüyorum.Yüzünüze göre küçük gözleriniz varsa bu işi japon kızlardan da biraz öğrenmek gerek.
  • Kat kat kalıp makyaj,toz toz pudralar daha bu liste uzar.Aslında pek takılmam başkası ne sürmüş ne yapmış-genelde dikkatsizimdir de-benim bile ilgimi çekecek kadar bariz şeyler bunlar :)
Siz nelerden rahatsız oluyorsunuz? Var mı katılmadığınız noktalar?Eklemek istedikleriniz varsa seve seve okurum ve paylaşırım.

34 yorum:

  1. Tatlım ben buna bir de bronzer boca edilmiş yüzleri ekleyeceğim.
    Hele ki bronzlaşmamış tene sürülen koyu renkte bronzerlar, turuncumsu duran suratlar off off felaket ya.:)
    Asıl bir de eskiden beyaz farı göz altına süren kuaförler vardı ne faciaydı hatta halen daha yapanları görüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın kesinlikle beyaz far felaketi ben unideyken vardı ben de sürdüm bi ara :D

      Sil
    2. O beyaz fari daha gecen ay arkadasimin sozunden once kuafordeki kadin surdu baka kaldim. Bise de diyemedim icim icimi yedi ...

      Sil
    3. :) kuaforlerin makyajları da cok kotu oluyor

      Sil
    4. Ne yazık ki bizim ülkemizde kuaförler iyi makyaj yapamıyor.
      Bir de şu yanlış deyince benden iyi mi bileceksin diye tersleniyorlar.
      Nişan makyajımı, kına gecesi makyajımı kendim yapmıştım düğün makyajımı kuaför yaptı ama kadın gidince yarısını silip düzeltmiştim.
      O yüzden işini iyi yapan kuaföre denk gelmedikçe asla makyaj yaptırmayın derim.:)

      Sil
  2. Hemfikiriz yazdıklarında.Makyaj,aydınlatıcı,konturleme bi kızı rezil de edebilir vezir de :))

    YanıtlaSil
  3. fena dedikodu karışmış araya :)) şaka bir yana cilt makyajı olmadan renkli ürünlere geçmeyi ben de çok yanlış buluyorum. Mesela benim cildim çok düzgün olmadığı için, az makyaj anlayışım sadece fondötendir. Çoğu insan gibi "az makyaj yaptım, bi ruj bi rimel tamam" demem çok saçma olur. Maalesef çoğu insan da bu hatayı yapıyor. Kaldı ki, lekesiz düzgün ciltlerde bile ten makyajı olmadan far, ruj allık vs.`yi beğenmiyorum ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen katılıyorum canım ten makyajı temel benim için de :)
      dedikodu derken? :))

      Sil
  4. ağıza kadar sürülmüş allık, bronzer; tüp patlamış görünümlü cilt makyajı, dağıtılmamış kontür, parlak göz altları diye gider benim sevmediğim şeyler. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tüp patlamış görünümlü cilt makyajı :D onnumara :D

      Sil
  5. Cildim ağır hasarlı olduğundan ten makyajı olmadan sürüp sürüştürdüğümü düşünemiyorum. :D Bence yanlışlık "ayy fondötenle uğraşamam" diyip ten makyajını atlamaktan geçiyor. Halbuki hafif bir renkli nemlendirici bile ne kadar fark ediyor!
    Benimde en çok dikkatimi çeken göz altlarındaki hayalet beyazlığı, allığın bocalanması..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen canım cilt makyajını atladınmı gerisine zaten gerek yok bence

      Sil
  6. Kontürleme yapabildiğim gün her şey daha güzel olacak! :)

    YanıtlaSil
  7. tek kelimeyle nefis bir yazi olmus bende biraz siyah kalem olayina takik durumdayim sanirim hele mavi yesil renkli gozlulere kapkalin alta uste cekilmis siyah goz kalemini hhic yakistiramiyorum nedense ellerine saglik se biler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hep o beren saatin yüzünden bihtere yakıştı diye her renkli gözlü kullanıyor koyu koyu :D

      Sil
  8. Son 1 yildir cok zayifladim. Yuzun kasik kadar kalmis lafi etrafimda dolanmakta. Yanaklarim icine goctu diyebilirim. Allik surmekte bu yuzden zorlaniyorum. Elmacik kemiklerim cok belirgin degil bu nedenle en ufak fazlalik yuzumu lekeli zayif gosteriyor. Bazen hic surmuyorum yuzum daha kilolu dursun diye :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aydınlatıcılardan yararlanabilirsin yanaklarını ön plana çıkarırsın olmaz mı?

      Sil
  9. Dut yaprağına katılıyorum.
    Kirpik dibine çekilen o kalın kalın siyah kalemi nedense ben de hiç sevmiyorum.
    Tek istisnası sanırım Türkan Şoray :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. soft makyajlar zor oluyor sanırım kalemi sürüp cıkıyorlar

      Sil
  10. Bende seftali tonlarda alliga mavi alt tonlu pembe ruj surenlere bir uyari yapalim diyorum. Cok kotu gorunuyor.

    YanıtlaSil
  11. makyajı bazsız düşünemiorum ciltte kusurlar warsa özellikle bunlar kapatılmatadan allık sürmek falan hakkaten kirli görüntü..
    parlak göz altları da beni benden alıo bi ara çok modaydı şimdilerde azaldı allahtan=)
    ruja da çok dikkat ederim yoğurt gibi dudağa çalmanın alemi yok
    allığı heidi gibi sürmenin de alemi yok
    son zamanlarda en sinir olduğum;eyelineri yamuk yumuk çekenler offfff makyaj temizleme mendilimi uzatmamak için kendimi zor tutuorum
    rimeli de badana gibi kirpikler birbiriyleriyle bütünleşinceye kadar 3 kat sürmeninde mantığını anlamış diilim
    bi de kuaför makyajı hakkındaki yorumlarınıza katılıorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yogun ruju ben de sevmiyorum sanki allıgım rujum var göstercez tabi bosuna mı aldık der gibi :D

      Sil
  12. Makyaj hatalarından söz edeceksek gündüz dışarı çıkarken düğüne gider gibi far sürenleri es geçemeyeceğim. Eyelinersız bir hayat düşünemiyorum ancak şu far olayına nedense alışamadım. Doğal tonlar dışında gündüz kullanılan koyu ve alakasız farlar beni inanılmaz rahatsız ediyor.

    Ten makyajı konusunda kesinlikle sana katılıyorum. Cilt tonum eşit olmadığı ve yer yer leke problemlerim olduğu için fondöten ya da en azından BB krem sürmeden dışarı adım atmıyorum. "Bugün makyaj yapmadım" diyorsam da bilinki yüzümde bu ikisinden biri vardır :) Zaten bunları sürünce elim otomatik olarak allığa da gidiyor. E bi de maskara sürdüm mü tamamdır :)

    Yalnız ben bu aydınlatma/kontürleme işini çözmeliyim artık fena taktım kafaya :) Benim için güzel ve bilgilendirici oldu, özellikle de paylaştığın görseller. Teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. koyu ve blend edilmemiş farlar gerçekten kotu duruyor
      umarım kontur işini de çözersin elin alışırsa pratik ;)

      Sil
  13. Ooo baya detaylı ve aydınlatıcı bir yazı olmuş bu. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
      kimse badana yapın yüzünüze demiyor cildi düzgün olmayıp lekeler dururken renkli makyaja geçmekten bahsediyor herkes yorumlarda
      elbette istediğiniz gibi makyaj yapabilirsiniz
      yakıştırdıgınız gibi

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. sizi cok iyi anladım ama makyajdan bahsediyoruz "hadsiz,"zihniyet" vb kelimeler fazla bu konu için,hoş değil blogumda da bu tarz bir usluptan hoşlanmam

      Sil
  15. kusum ne kadar haklısın! sankı ten makyajı yapmayıp goz makyajı yapınca doğal olunuyor yahu cildinde renk tonu eşit değilse fondoten de sevmıyorsan en azından bb krem sur cık :/ cok gusel yazı elıne saglık bebeım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğendiğine çok sevindim güzellik,haklısın kesinlikle biraz ton eşitlemeli en azından
      kalbimdesin

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...