26 Mayıs 2013 Pazar

Kozmetik Dışı: Dukan Diyeti ile 2. Ay sonu Raporu

Merhaba
Dukan Diyetimin seyir evresinin aslında bitip güçlendirmeye geçmem gereken gün bir rapor yazmalıyım diye düşündüm.66.6 ile başladığım diyetimde tam da bugün 58,5 kilo olmam gerekiyordu.


-du diyorum çünkü hala hedef kiloma inemedim. Son kilom 60.5 yani gidecek 2 kilom var hala. 8 kilo vermem gerekirken 6 kilo verebildim.Seyire devam haliyle...

Aman canım 2 kilo ne olacak gider diyemiyorum çünkü gram gram kilo veriyorum,son kilolarım olduğundan mı,yağ oranım düşük olduğundan mı bilmiyorum.Haziran başında doktora gidip bütün testlerimi de yaptıracağım,kan değerleri ne alemde,kolestrol ve vitamin eksikliğim var mı;hormonlarım ne durumda bir öğreneceğim.

Eskiden 60 kilo olduğumdan daha ince olduğumu da belirtmeliyim ama bir farkla;
Universite dönemimde 60 61 kiloda uzun zaman kalmıştım(belki de şimdi vucut o yuzden direniyor).Dukan diyeti ile şöyle bir değişiklik oldu; normalde üstteki görselden görebileceğiniz elma tipli bir insandım,bacaklarım incelir;göbüş,omuzlar,kollar tombiş tombiş kalırdı.

Dukan ile önce göbek ve belden incelmeye başladım sonra göğüsler omuzlar gerdan yüz gibi normalde 58 kilo bile olduğumda tombiş duran uzuvlarım inceldi.Bacaklarda ise; normalde 40 beden giyerdim 42 de olabilirdi. 42ler tamamen bol, 40lar hafif bollaştıı 38 bedenler ise biraz oturuyor,ben daha rahat kıyafetler tercih ettiğim için 38 almadım henüz pantolonda.Üstlerde ise 42 den 38e geçiş yaptım; pek mesudum."Omuzlarım geniş kaldırıyorum yaa","salaş zaten moda" , "okulda rahat kıyafet daha iyi" derken mevcut kıyafetlerimi hala giyebiliyorum ama yaz tatilinde ilk işim bir terzi bulup kıyafet daraltmak olacak.

Şimdi kritik soru: Sevgili KozmetikD neden hedef kilona belirtilen sürede ulaşamadın?
Ehem şimdi,(gülüşmeler) Sevgili Mösyö Dukan ın tavsiye ettiği o light yoğurtlar var ya,onları ben yiyemedim.Tam yağlı efendime söyleyeyim süzmesinden tut tavasına kadar normal yoğurt tükettim.Yoğurdu da sağlam tükettim diyebilirim. Arada kaçamaklarım da oldu ama çok az-iki ay boyunca bir magnum,bir kase çiğdem,elim kadar pide(çok acıkmıştım ve dışardaydım yağsız döner tek başına yetmez gibi geldi), 4 5 tane patates kızartması( 4 5 tane patates değil bildiğiniz parmağım kadar tane ),15 20 fındık(evet saydım,bundan da eşim sorumlu) diyet çikolata,menengiç kahvesi-
Bir de her gün bir tatlı kaşığı keten tohumu yemeye başladım,çünkü sindirim sistemimin son safhasında çalışan elemanlar greve gitti bir destek gerekiyordu.Yağlı bir tohum olduğu için Dukan son çare dışında önermiyor,ben yiyorum Mösyö affetsin :)

Bu hainlikler dışında diyetimle aram iyi,sebze mevye zaten yıllarca yemesem aramazmışım onu gördüm,sebze günlerinde vucuduma lif girsin diye zordan yiyorum.Et tavuk yumurta yoğurt benim için yaratılmış yiyeceklermiş. Yulaf kepeği ve tatlandırıcı ile tatlılar kekler muffinler derken mutfakta vakit geçiriyorum hem kafam dağılıyor hem çayın yanına atıştırmalıklarım oluyor.

Hiç aç kalmadan kilo vermek severek yemek harika bir şey ama doktor kontrolu olmadan fazla kilosu olanlara tavsiye etmiyorum asla,sağlık problemim olmadan atlatıyorum çok şükür.Bu yazı da benim kişisel tecrübelerimi anlatıyor.

Bir de unutmadan yazmalıyım,diyetimin ilk ayının sonunda üzüm çekirdeği ekstreli gayet sağlıklı bir multivitamine başlamıştım,vucuduma hem ödem yaptı hem kilo vermemi durdurdu,15 gün o vitamin yüzünden takıldım kaldım. Normalde vitaminler öneriliyor ama ben arkadaş tavsiyesi ile almıştım,sanırım içinde kilo vermemi engelleyen bir şey vardı.Diyetisyen tavsiyesi olmadan bir daha içmeyeceğim multivitamin falan,şişirecekti beni farketmeden.

Diyetimi haziran 15 e kadar seyirde sürdürmeyi düşünüyorum umarım hedef kiloma ulaşıp da güzel bir yazı yazarım.Su ve yeşil çay konusunda ise abartılı durumlar yaşıyorum.Zaten çok su içen ben bu diyette inanılmaz susuyorum.Demleme yeşil çay yapmışsam ve 2 3 fincan içmişsem 3 4 lt su garanti içiyorum.Bazen su 4lt yi geçeceğimi düşününce içmemeye çalışıyorum fazlası da zarar diye.Spor ise eh işte :) Günlük yürüyüşe başladım evde bindiğim bisikleti de eklersem orta şekerli gidiyoruz.

Bu arada Nihayet Batmandaki 3.5 yıllık zorunlu hizmetimiz sona erdi.Tayinimiz eşimin okul işleri dolayısıyla Edirneye çıktı.Çok mutluyum Edirne'nin tam bir medeniyet şehri olduğunu düşünüyorum. Harika bir yer,zaten bir yeri sevdiren oranın kültürü ve insanıdır.Zorunlu hizmetime hiç bir önyargıyla başlamadığımı ama buranın beni çok şaşırttığını, tiksindirdiğini, zorladığını, üzdüğünü, yıprattığını anlatmama gerek yok sanırım.

Benimle diyete başlayanlar vardı,sizde durumlar nedir? Mail ile haberleştiğim hanımlar da var sağolsun takip edip motivasyonumu arttırdılar ama son zamanlarda pek vakit bulamadık haberleşmeye.Nedir son kilo durumları?

22 yorum:

  1. İnşallah ideal kilonuza inersiniz 15'ine kadar :) Boyunuz kaç öğrenme şansım var mı acaba?

    YanıtlaSil
  2. Keten tohumu yerine Doğuş'un form çayını içersen hem yağ sorunu olmaz hem de vücudundaki sulardan ve bağırsağındaki tüm şeylerden kurtulmuş olursun. Ben de Nesfit diyetinin son günlerinde yaşıyorum bu durumu :) Tek seferde kesin çözüm. Olmazsa 2.de kesin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın ama içinde sinemaki olduğu için o çayların bağırsakta tembellik yapabiliyor bağırsağı kayganlaştıran maddeleri de götürdüğü için yanında çok içmemeye çalışıyorum onları uzun zamandır içmedim ama dediğin doğru bazen tek çözüm oluyor :)

      Sil
  3. tayininin çıkmasına gerçekten çok sevindim. darısı geride kalanların başına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Allah herkesin gönlüne göre versin :)

      Sil
  4. Edirneli olarak öyle mutlu olacaksınız ki örenkent,esentepe kooparatiften ev bulmaya çalışın huzurlu mutlu ve çok medeni bir şehir tam bir öğrenci şehri küçük istanbul sizin adınıza çok sevindim gratis yok ama watson yves rochser varrr :))

    YanıtlaSil
  5. Az önceki yorumumda yazmayı unuttum keten tohumunu kullanmadan önce 2 kaşık keten tohumunu 4 kaşık içme suyuna katıp enaz yarım saat bekletip yoğurdunuza karıştırın kuru kuru kullanmak doğal barsak florasını bozar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim esentepeden bakıyoruz zaten genelde eşim orada şimdi bu hafta sanırım merkezde kalıp kalmayacağımız belli olacak bir ev tutup gelecek,keten tohumunu bol suyla alıyorum ama suda bekletmedim hiç bir de öyle denerim teşekkürler :)
      bir de gratise baskı yapıyorum açın edirneye diye umarım etkili olurum :D

      Sil
  6. Wow, 6 kilo vermişsin, harika bence!!! Tebrikler :)

    Edirne'ye yolculuk ne zaman? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım darısı isteyenlerin başına :)
      Edirneye eşim haziran sonu temmuz başı gibi ilişik keserse gideceğiz inşallah beklerim :)

      Sil
    2. Hadi hayırlı olsun :) Saros'a uzun süreli gidebilsek bu sene kesin Edirne de yapardık... bir sonraki seneye umarım :)

      Sil
  7. Canım ben bu Dukan'dan oldum olası hazetmedim. Bir yiyeceği verip, diğerini yasaklayan hiçbir diyeti güvenilir ve sağlıklı bulmuyorum. Zaten Dukan'ın da doktorluk sertifikası iptal edildi. Ki şunu söyleyeyim ben ağzına sebze sürmeyen, meyve aklına gelmeyen; tüm gıdası, et tavuk ve balık olan bir insanım. Süt ürünlerine bayılıyorum. Baklagil severim. Aslında bu diyet tam bana göre olmasına rağmen; ben yine de yapmadım. Doktor listeme göre öğle et grubu varsa, akşam sebze grubu tüketmem gerek. Ben Dukan yapsam eminim çok kilo verirdim ama ne yazıkki sağlıklı bulmuyorum. Bence sen de dikkat et.
    Bir de benim arkadaşımın da tayini Bingöl oldu. Biz de kara kara düşünüyoruz napacaz oralarda diye!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en sağlıklısı aslında bütün besin gruplarından alarak diyet yapmak çok haklısın
      riskleri de var ama vucuttaki yağlanmanın da zararı var
      ben başka bir diyet yapabilseydim dukan yapmazdım zaten ömür boyu beslenme şekli olarak akdeniz tipini öneriyor bunu geçici bir süreç olarak görüyor kendisi de
      doktorluk lisansı da lisedeki fazla kilolu olan çocuklarla ilgili bir görüşü yüzünden kendisin de isteğiyle iptal edilmiş
      bende ciddi bir sadakat oluşturdu başka diyet yapamazdım sürem de kısa olunca yaptım oldu :)

      Bingöl batman heryer bana aynı geliyor inan bir daha turistik amaçlı bile gelmek istemem bu tarafa.Allah yardımcıları olsun umarım iyi insanlarla karşılaşırlar.

      Sil
  8. diyetini nasıl yaptın yazar mısın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DUKAN diye arattığınızda nasıl yaptıgıma dair bir çok yazım var
      daha ayrıntı için intten araştırabilirsiniz güzel bloglar var

      Sil
    2. http://www.dukkandiyeti.com/7-gunde-10-kilo-verdiren-diyet-listesi-2.html bunu buldum da bundan mıydı sizinki sizin ögünler neydi diye merak ettim de :)

      Sil
    3. onu bilmiyorum benim öğünler kafama göreydi dukan tarifler cercevesinde

      Sil
  9. öğünlerini yazsan keşke çok memnun kalırım zahmet olmazsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düzenli bir şeyler yedim diyebilirim http://www.dukandiyetitariflerim.com/ sitesindeki tariflerden yaptım çogunlukla
      aç kalmadım hiç
      yogurt yedim bolca acıktıkca
      yasaklıları yemedim
      bol et tavuk yogurt süt
      sebzeyle aram zaten yoktu salata yedim bolca
      günde 3 öğün yaptıysam atıştırmalıklarımı da yedim yatmadan önce de kefir içtim gerçi hala içiyorum kefiri
      dukan zor bir diyet daha ve koruma evresi daha önemli ben 2 3 kilo aldım koruma ve güçlendirmeyi yapmayınca ama şu an spor yapıyorum sıkıntı yok :)

      Sil
  10. yaa valla zorlu diyetisyene gitcm bnde açıkçası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu tavsiye ederim en guzeli biraz da bogazi tutmak :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...