5 Mayıs 2013 Pazar

Bu Bahar Alerjilerle Nasıl Başa Çıktım?

Bahar Alerjisinden muzdarip olanlara ithaf ediyorum bu yazımı :) Alerji deyip geçilemeyecek kadar günlük hayatı zorlaştıran bu durumdan tamamen doğa sorumlu.Üremek istedikleri için sağa sola savurdukları o polenlere malesef biz insan oğlunun bir kısmı alerjik. Farklı polenlere alerji geliştirebiliyoruz, bazı polenler etkilemezken bazen polen,toz,parfüm,deterjan herşey alerjik hale getirebiliyor.Hatta tahıl ve yabani otlara alerjisi olanların yaz ve sonbahar boyunca da rahatsız olduklarını okumuştum. Bunun için yapılan bir aşı var belki seneye ona başvurabilirim.
Bu yıl beni rahatlatan bir kaç ürün kullandım ve gerçekten hafif geçirdiğimi söylemeliyim.Geçen yıl nefes darlığına kadar götürüyordu.Bu yıl sadece uzun süren hapşırık seansları,gözlerde ve genizde biraz akıntıyla atlattım.


resim alıntıdır-bloga bir türlü foto yükleyemedim
Öncelikli kurtarıcım okyanus suyu spreyleri oldu.Şu an kullandığım üstte gördüğünüz Tonimer. Burnunuzdan giren polenler orda durdukça sizi rahatsız etmeye devam ediyor.Bu okyanus suları ise burnunuzu sudan daha iyi temizliyor.


alıntıdır
Bir diğer ürün ise göz-kirpik şampuanı. Göz doktorum önceden bebe şampuanı önerirdi en son gittiğim doktor ise gözü yakmamasının zararsız olduğu anlamına gelmediğini böyle bir ürün olduğunu söyledi. Eczaneden aldım arada gözlerimi yıkıyorum rahatlatıyor temizliyor.Göz çevremi biraz kuruttuğunu da söylemeliyim.

Bunlar dışında sık banyo yapmak da ciltteki kaşıntıyı azaltıyor.Saçlar da çok polen tutuyor onları da sık yıkamak lazım.Nevresimlerimi 65c den soguk yıkamıyorum ve yastık yüzümü özellikle çok sık değiştiriyorum.Tozlu ortamdan malesef kaçamıyorum çünkü öğretmenim ve tebeşirli tahta kullanıyoruz.Benim gibi sürekli tahtada işi olan öğretmenlere-akıllı tahta göremedik henüz-ama en azından beyaz tahta tedarik edilmeli artık.Hapşırmaya başlayınca sınıf oyun haline getiriyor "çok yaşa öğretmenim,çok sev öğretmenim,oğlun olsun öğretmenim..."çıldırıyorlar :)
Bu bahar birmek üzereyken neler yaptığımı yazmak istedim.Siz neler yaptınız/yapıyorsunuz?

14 yorum:

  1. Yanlış ilaç öneren doktorum sayesinden alerjik astımımı tetikledi ve hastanelik oldum bahar alerjisi sayesinde iyi atlatamadım ben maalesef bu sene :/
    Çok güzel özetlemişsin yapılanları bir şey de ben eklemek isterim eczanede satılan steril maskelerden kullandım ciddi bir kalkan oluyor temizlik yaparken de deneyebilirsin kendini korumak adına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler elektirikli süpürge düşmanım oldu resmen almak lazım onlardan da :)

      Sil
  2. tozu suya çeken süpürgeler belki daha uygundur sizin için hocam.annemin astımı yüzünden biz de torbalıdan su hazneliye döndük. kullanması da zor değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilemedim ki onlar da biraz temizlemesi zor geldi kolay temizleniyor mu?

      Sil
    2. Tam bunu önericektim ki Didem yazmış :) Epey faydasını gördüm bende evimde onlardan kullanıyorum çok zahmeti yok temizliği iki kat daha iyi ayrıca.

      Sil
    3. tabi her süpürmeden sonra hazneyi yıkamak gerekiyor. zaten hazneye bir maşrapa/kap su koymak yeterli bu yüzden çok zaman almıyor temizlemesi. çok tembel bir insanımdır ama "ya bunu da kim temizleyecek aman" deyip evi süpürmekten vazgeçtiğim olmadı.sağlık söz konusu olunca da insan bazı şeyleri göz ardı edebiliyor.

      Sil
    4. bir bakabilirim aslında eşim süpürüyor genelde şimdi iş açmıyım başıma :D

      Sil
  3. bende maalesef bir allerjik astımım :/ özellikle parfümler beni perişan ediyor nerdeyse 1 yıldır hiç parfüm kullanmadım. bu konuda toplu taşıma araçları beni resmen öldürüyor, böyle bir parfüm tüketimi yok!! bu bahar bende okyanus suları ve allerji spreyimle kolay atlattım ama Ankara'da o kadar az tuttu ki allerjim Batman'dayken ne kullanırsam kullanayım 2 günde bir kriz geçiriyordum, hava çok etkili oluyor allerji için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de Batman da başladı hava kuru ya sanırım ondan buhar makinesi aldım eve sırf bu yüzden kuruyor burnum gözüm falan.
      neyse canım seneye alerji olmazsam batmandan bilebilirim sebebini :)

      Sil
  4. Bu goz sampuanini bende cok merak ediyorum. Babamin alerjik astimi var ben sadece alerjik kismini almisim ama birsuru seye alerjim var. Bir de hapsrmya baslynca felegim donuyor. Sampuan goz kasintisini sulanmasini geciriyor mu , gunde kac kez kullanmak lazim ve etkisi ne kadar suruyor tek kullanimin :-) ne olur gozlerim icin ise yarayan birsey ciksin :-) ve sana da cok gecmis olsun ..

    Bloguma beklerim http://balbocegiilekozmetik.blogspot.com/ :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsun :( gözlerdeki alerjiyi önleyeceğini sanmam ama rahatlamasına yardımcı olabilir bu gözleri temiz tutmak için sadece yıkıyorsunuz ve arınıyor ama polene toza artık neye alerjikseniz ona maruz kalınca tekrar rahatsız edecektir

      Sil
  5. benim sanki bu sene daha hafif geçiyor.sadece burun spreyi kullanıyorum.geçen seneyi hatırlamak bile istemiyorum.hoş çok da hatırlamıyorum zaten:)doktorun verdiği ilaçlar beni iyi uyutmuştu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o ilaçlar uyutuyor insanı burun spreyi cok etkili gerçekten

      Sil
  6. Sivilce post'unuzu okuduktan etiketlerde alerji yazısını görünce dayanamadım tıkladım..Benimde aklımda olan bir post'tu tabi aylardır tembellik ettiğim için siz yapmışsınız.
    Öncelikle 2007'den beri Alerjik Rinit rahatsızlığım var.Şu ara deyim yerindeyse ''yaşayan ölü'' modundayım.Boğazım,kulağım ve burnum fena derecede kaşınıyor.Ankara'da yaşıyorum.İlk doktor'um sayesinde yüzüm resmen haritaya döndü içtiğim ilaçlar sayesinde :) 2kutu ya doktor ya da eczacı sayesinde 4 kutu olmuş bitincede yüzden payladı baby face dilan oldu ergen dilan herkes sandı ki ergenlikten dolayı 15-16 yaşıma kadar bir adet sivilcem çıkmamıştı benim.Tabii insanlara anlatmak azıcık güç oluyor.. Öncelikle post'ta aşı tedavisinden bahsetmişsin kesinlikle hayır diyorum 2007 eylül ya da ekim ayında başladım..O dönem neredeyse aşı tedavilerinden okula gidemiyordum işimede geliyordu açıkcası ama sonrasında ufacık bir tosun'a döndüm tam tamına 25 kilo aldım.Aşı tedavisi sayesinde çünkü tedavi kortizonla sağlanıyor.Yediğin yemeye kadar dikkat etmen gerekiyor ki şişmeyesin şuan benim kilomu duyan herkes şaşırıyor daha çok görünüyorsun diye buna ilk etken olarak boyum ve kortizonun şişirme,ödem gibi lanet olası özelliği.. Tabi ki aşının etkileri herkesde farklıdır ama ben alerjinin en uç noktasındayım.Yani hastalığıma dikkat etmezsem sonum astım bu ara kimseye söylemesemde nefes'im daralıyor hızlı yürüdüğümde..İlaçlarımın ise artık bir yararı yok 4 sene aşı tedavisinden sonra ömrün sonuna kadar ilaçları kullanacaksın dedi doktorumun asistanları bende kullandım bu seferde ilacı içtiğimde bir işe yaramıyor.En yakın zamanda farklı bir doktor'a görüneceğim.Deniz suyunu yıllar önce bende kullandım çok memmunum ama ben burun spreyi kullanamadığım için bir köşeye atmıştım.Şimdi gene kötü durumda olduğum için doktor'dan isteyeceğim.Göz banyo ve makyaj kalıntılarını silen şampuan'a hastayım bizim ev eczane deposu gibi herşey var ama ben göz makyajı temizleyecim bitince öyle güzel bir ürünü farkettim :)
    Ayrıca Ankara'dan sadece 2 günlüğüne Antalya'ya gittim erkek arkadaşım'a gitmeden hastayım dedim Antalya nemli olduğu için hapşurmam en az'a indi boğazım,burnum ve kulaklarım kaşınmadı.Orada sıcak dışında hastalığımın geçmesinden gayet memmunum,şuan orada yaşamayı bile düşünür oldum artık.Bu arada fena halde çenem açıldı uzun zamandır bu hastalıkla başa çıkmaya çalıştığım ve insanların ne oluyor buna demesine cevap verdiğim için beni anlayan biri çıkınca konuştum durdum :) Bu arada unutmadan şunuda söyleyim kesinlikle hepa filtresi olan sulu süpürge kullan odanın tozunu alabilecek kapasiteye sahip olanlar var yıllar önce benim için 2 el araba parası vermişlerdi zamanında fena halde memmunuz. Blogumada beklerim...Sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...