2 Şubat 2013 Cumartesi

Bioderma Sebium Global *Değerlendirme*

 Sebium Global Biodermanın beni Sebium serumundan sonra en çok heyecanlandıran ürünü oldu diyebilirim.
Denemem için gönderildiğinde tam da ihtiyacı olan şey bu üründü.

Cilt tipimi yazarak başlayayım:
Cildim özellikle yanak bölgem genel olarak sorunsuzdur.Senede bir kaç kez tamamen vucudumdan kaynaklanan sebeplerden çenemde ve yanak çukurumda 3 5 kistik akne çıkar;geçmez,tedavi olurum;izleriyle uğraşırım.Kurtuldum derken yeniden başa dönerim.Bunun dışında cildimde gözenek ve komedon kaynaklı sivilcem aknem çok nadir çıkar.
Çene bölgemde ve burnumun yanında arada bir kaç siyah nokta oluşur.
Önleyici özelliğe sahip bu ürüne Bioderma yetkililerinin de gayet güvenmesi bana daha çok güven verdi.Normalde Sebium serisinden Pore Refiner,Temizleyici ve Serumu zaten kullanıyordum ve T bölgemin yağlanmasını dengelemede gayet başarılı ürünler.Global ürününü bu rutinime ekledikten sonraki yorumlarımı yazacağım size. Bu kadar laf yeter sanırım bakalım ürün bende neler yapmış;

  • Cilt yüzeyini pürüzsüzleştirdiği doğru,Sebium serisinden temizleyici serum gibi ürünlerle beraber cildimi taze ve sağlıklı bir görünüme kavuşturdu.
  • Gözenek problemim yok ama çene ve burun bölgemde zaman zaman bir kaç siyah nokta olur onlar bu aralar hiç yok.
  • Makyaj bazı olarak kullandığımda cildimde çok fark hissediyorum. Kullandığım BB krem veya fondotenle cildimin arasında bir kalkan oluşturuyor.
  • İlk zamanlar cildimde özellikle yanaklarımda hafif kızarıklıklar meydana geldi ve hafif yanma hissettim ama artık cildim alıştı.Cildimi hafif hafif soyduğunu izlerin renklerinin açılmasından ve cildimin incecik tazecik görünmesinden anlayabiliyorum.
  • Cildimde kullandığımda herhangi bir kuruluk ve pullanma gibi bir problem yaşamıyorum ama yıkadığım zaman cildim biraz daha geriliyor yani sağlam bir nemlendirici ile destekliyorum.
  • Kesinlikle günlük kullanımda vazgeçemeyeceğim bir ürün oldu,yenisini bitince alacağım fakat online eczanelerde bulamadım henüz. Yavaş yavaş yaygınlaşacaktır çünkü henüz 1 aydır piyasada.
Ciltte aknenin oluşmasına sebep olan
süreci önleyen  ilk bakım ürünü Sébium Global,
etkin içeriği sayesinde karma ve yağlı,siyah nokta ve akne eğilimli cildin, sağlıklı bir ciltle aynı yapıya kavuşmasını sağlıyor!
Sebum yapısını düzenleyen özel patent Fluidactiv® Patent

Ciltteki lipit yapısını düzenleyen özel içerik Bakuchiol

Cilt yüzeyini hassas bir şekilde yenileyen Salisilik asit, AHA Esterleri

Bakteriyel çoğalmaya karşı etkili Çinko Glukonat

Cildi nemlendiren ve yatıştıran Enoksolon

Kanıtlanmış etkinlik
 

*Bioderma ya görüşlerime önem verdiği için teşekkür ederim. Yorumlarım objektiftir.

19 yorum:

  1. Kanviçen çok güzel olmuş, öncelikle eline sağlık :)

    Bir şey sormak istiyorum... şimdi ben

    - geceleri Sebium Serum
    - makyaj bazı olarak Pore Refiner

    kullanıyorum. Pore refiner'dan daha önce cildime mutlaka nemlendirici sürüyorum. Gece Serum'dan sonra da gece kremi sürüyorum.

    Global'ı Pore Refiner yerine mi kullanıyorsun, yoksa serum+gece kremi yerine mi? Yani, cilt bakım rutinimde Global'i nereye koyacağımı bilemedim açıkçası :) Yardımcı olursan sevinirim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok teşekkür ederim eşime yaptım kanaviçemi :)
      globali ben sabah yüzümü yıkadıktan hemen sonra sürüyorum ilk baz gibi cilde kalkan gibi düşünüyorum. Pore refiner ı ise kullanmayı bir süredir ihmal ediyorum çünkü gözeneğim yok bu da yetiyor. Nemlendiricimi bazen global in altına bazen vaktim varsa cildim emdikten sonra üstüne sürüyorum.

      gece globali sürmüyorum. Makyajımı eve geldiğimde temizliyorum aksam üstü gibi. hemen global cildim emdikten sonra üstüne nemlendirici.Yatarken serum.

      Birdaha pore refiner yada serumu almam bu bana daha uygun. Pore refiner gibi gözenek görünümünü azaltmıyor daha ziyade tedavi edici.Gözeneğim yok ya ondan pore refiner almam sanırım. Serumun aydınlatıcı pürüzsüzleştirici etkisi Global e göre daha yavaş.Daha geç sonuç alınıyor onda.

      Sil
    2. Ne şanslı eşin var, maşallah size :))

      Canım, çok teşekkür ederim yorumların için! Benim gözeneklerim var aslında; ama bilmiyorum Pore Refiner bir etki ediyor mu :S

      Serum bana çok iyi geldi açıkçası, 3 aydır kullanıyorum ve ciddi etkisini gördüm. Belki bahar aylarında Global'i düşünebilirim o zaman, daha pratik bir ürüne benziyor çünkü.

      Sevgilerimle :) Başak

      Sil
    3. pore refiner etkisini yapmaz ama serumla kıyaslayabilirim kesinlikle daha etkili ona göre canım

      çok teşekkür ederim çok tatlısın :)

      Sil
  2. Çook merak ettim ben de pore refiner, matlaştırıcı, serum var, DDF glycolic asitten sonra onu kardeşime verdim ama baharda buna başlayanilirim ama şey sormak istiyorum, benim cildim biraz aşırı yağlı sence hafif gelebilir mi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok yağlıysa bir şey diyemeyeceğim ama glikolik asit içeren bioderma sebium serum ve mario badescu krem kullandım bu en etkilileri içlerinde
      bariz soyma ve yenileme yok bir çok işi bir arada yapıyor diyebilirim
      biraz yayılsa da bir tester bulup denesen en iyi kararı kendin verebilirsin bence
      ürünün kendini bile göremedim henüz ben

      Sil
    2. Umarım bir tester bulup denerim dediğin gibi çoook teşekkürler :)

      Sil
  3. LRP Effaclar Duo denedin mi? Benzer işi yapan ürünler mi diye düşündüm. Güle güle kullan çabuk etki etsin inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet elimde 5 6 tane duo testeri vardı 2 ay kadar kullandım aynı amaca hizmet ediyorlar evet ama bundan daha çabuk sonuç aldım

      Sil
    2. O zaman aklımda olsun bu krem:)

      Sil
  4. Bu kremi gündüz kullanınca üzerine tekrar spf içeren bir koruyucu kullanmak gerekiyor mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu an kullandığım bb krem missha 42 faktor ayrıca güneş koruyucuya ihtiyac duymuyorum ama havalar daha ısınınca cildime ilk global kullanıp biraz emince guneş koruyucu kullanacağım ürünün güneş koruması yok ama kullanırken cilt yenilendiği için güneşe hassas hale gelecektır

      Sil
  5. ben de bugün kullanmaya başladım globali:)yanaklarım kızardı yanıyo gibi.benim cildim yağlı gözenekler açık sivilce lekerli var ..sence işe yarar mı?nasıl bi etkisi olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hafif yanma yapiyor her cilt farkli oldugundan birsey soylemem dogru olmaz aslinda siz karar vermelisiniz kullandikca.

      Sil
  6. Ben bu ürünü 3 gündür kullanıyorum. Bunu sürünce yüzüm yanıyor ve sivilcelerim iyice kabarıyor. Cildim bu ürüne alışık olmadığı için mi böyle oldu yardım edin lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içinde glikolik asit oldugundan yanma yapıyor kaşınıyor evet ama sizin cildiniz benimkinden farklı o yüzden siz karar vereceksiniz aşırı reaksiyon olursa doktora danışmalısınız

      Sil
    2. Bunu zaten doktorum önerdi. Sivilcelerim için gitmiştim bu ürünü verdi eğer bunu verdiyse bi bildiği vardır herhalde :)

      Sil
    3. Sivilcelerim için doktora gitmiştim bana bu ürunu önerdi zaten bunu verdiğine göre bi bildiği vardır heralde :)

      Sil
    4. cilde iyi geliyor aşırı değilse biraz katlanın ozaman yanmasına :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...