26 Nisan 2012 Perşembe

kahvaltının cilde ve saça etkisi

sabah 07:00 alarm çalar 10dk ertelenir.
          07:10 alarm tekrar çalar çok makyaj yapmam aslında deyip 10 dk daha ertelenir
          07:20 saçımı da toplarım denir ve 10dk daha.
          07:30 kahvaltı yapmayayım okulda yerim bişeyler denir
          07:50 de kalkılır giyinilir ve 08:30 daki derse yetişilir.
sabahları canım pek bir şey yemek de istemez zaten o yüzden bu düzen uzuun zaman böyle sürdü gitti. küçük bir ilçede çalıştığım için okulda da ancak kötü poğaca ve simit var yenebilecek. kötüden kastım bol yağlı. kilo da almıyorum ya oh süper böyle diye devam ediyordum yarım saat daha uyku için.
geçenlerde başarısız sonuçlanan dukan diyeti ile sabahları protein yüklemesi yaptığım için kahvaltıya alıştım. (3 gün atak yapıp normal sağlıklı bir diyete geçtik eşimle)artık sabahları kahvaltı yapmadan evden çıkmıyorum. 
bir aydır da cildimde inanılmaz bir canlılık var. göz altlarım daha aydınlık. sivilce malum dönemlerde bile çıkmadı. bol peeling ve soyucu ilaç eşliğinde az olan ama canımı sıkan izlerden de kurtuluyorum. 
Vee cildim inanılmaz parlak ve aydınlık. nemlendirme temizleme ve makyaj rutinim de değişme yok. yani her şey aynı.
bol su içiyorum.
haftada iki kez balık tüketmeye çalışıyorum 
et tavuk zaten yiyorum ama en önemlisi kahvaltıda bir yumurta iki kibrit kutusu kadar peynir ve yanına yeşillik söğüş zeytin Allah ne verdiyse artık :)ekmek yemiyorum bu arada yumurta peynir ve diğer yeşillikler karnımı bolca doyuruyor, öğlene kadar ara öğünü acıkmadan yapıyorum.
kahvaltı alışkanlığını bırakmamak için bu aralar kendimle mücadele veriyorum resmen sabahları azıcık uykunun hiç bir katkısı olmada da alarm erteleme olayını bir türlü bırakamıyorum.
cildim kadar saçım da canlandı. daha az dökülüyor. daha canlı. 
tarafımdan test edildi onaylandı kahvaltının güzelliğinize etkisi çok. kamyon yazısı gibi bir ona bir sabah uykusuna doyamadım demeyin kalkın göbişleri kuru kuru simit poğaça yerine evdeki kahvaltılıklarla doyurun :) 
sevgiler.

10 yorum:

  1. lisede kahvaltı yapmıyordum çok kilo almıştım ama son 6 senedir hep dikkat ediyorum kahvaltıya.
    bence de kahvaltı kilo kontrolünde önemli de cildime pek faydası olmuyor galiba ya da yapmasam ne hâlde olacağım kimbilir? :D tırnaklarım da çok güçsüz. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben sırf karbonhidrat alıyordum okulda proteinler selenyumlar yaradı cildime..canım bir doktora git bir eksiklik vardır vucutta. evet kilo kontrolunde cok etkili kilo veriyorum ben de :)

      Sil
  2. Kahvaltı aslında günün en önemli öğünü. Tüm günün enerjisi alınıyor. Aslında yazında anlattıkların sağlıklı bir beslenme biçimi. Bir de yaptığın en güzel şey bol su içmek.Keşke her zaman buna dikkat edebilsek değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın canım bazen iş temposu deyip atlıyoruz ama daha yorgun bir gün oluyor

      Sil
  3. keşke ama keşkeeee yapabilsem,bir türlü beceremiyorum sabahın köründe evde kahvaltı olayını :(
    http://bizimkiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alışmak zor gerçekten ben de zorlanıyorum ama etkisi inanılmaz

      Sil
  4. sabah kahvaltısının ''öğrenmeye'' de ciddi etkisi var canım, o yüzden asla atlamamaya çalışıyorum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle zümrem :) "öğretmeye" de etkisi büyük :) ilk derslerden daha enerjin bitince seneye anlarsın ne demek istediğimi :)

      Sil
  5. Ben de onceden kahvalti yapmazdim tum gun ac hissederdim hergun kahvalti yapmaya baslayinca yeme duzenini oturttum ve daha az yorgun hissediyorum

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...